Egy új mérföldkő a tudomány világában. Az Egészségügyi Világszervezet szerint egy sor hétköznapi, háztartási vegyszer súlyos egészségügyi problémákat okozhat, beleértve a rákot, asztmát, csökkent fertilitást és a születési rendellenességeket.

A tanulmány szerint, a WHO számos olyan “szintetikus anyagot” megnevez, amely az ENSZ-ügynöksége szerint “súlyos következményekkel” járhat. Az úgynevezett “nemiség megváltoztató” vegyületek hatásai pedig alapjaiban változtathatják meg az ember szexuális beállítottságát. Ilyenek találhatók a PVC padlóban, bizonyos gyerek “játékokban” és még bizonyos kreditkártyatípusokat is be kellene tiltani a jövő generációinak védelmében.

A tanulmány szerint több kutatásra lenne szükségünk annak érdekében, hogy felfedezzük a kapcsolatot az endokrin rendszert károsító vegyi anyagok (EDC-k, megtalálhatók számos háztartási vegyszerben) és “specifikus betegségek, rendellenességek” között.

“Ésszerű feltételezni”, hogy a vegyi anyagok kárt okoznak egészségünkben

A WHO kutatók bevallották, hogy az endokrin rendszert károsító hatások és az olyan egészségügyi problémák, mint az emlő-, prosztata-és pajzsmirigy-rák, here problémák, gyermek idegrendszeri rendellenességek: figyelemhiányos rendellenesség és hiperaktivitás közt kapcsolatot véltek felfedezni.

Az ENSZ-ügynökség tudósai azt is mondták, hogy “ésszerű feltételezni” a ” ftalátok” nevű vegyi anyagokról azt, hogy megzavarják a női termékenységet, és kialakítják a gyermekkori leukémiát.

A kutatók szerint a tanulmány a leginkább “átfogó” jelentés az endokrin rendszert megváltoztató anyagokról, mert egyszerre több vegyi anyagot vizsgált és értékelt ahelyett, hogy csak egyetlen elemre vagy vegyületre összpontosított volna. A tanulmány címe: “Az endokrin rendszert károsító vegyi anyagok tanulmánya a tudomány mai eredményei alapján.”

Az eredmények aggályokat vetettek fel a “bispehnol A” mesterséges vegyülettel kapcsolatban, amely sok napi tételben megtalálható, mint a konzervdobozokban, műanyag üditőitalos üvegekben és napszemüvegekben. A vegyület megzavarja a természetes hormonok termelődését, ami befolyásolja az ember fejlődését és növekedését.

A WHO tudósok azt is állítják, hogy “nagyon erős bizonyíték” van arra, hogy ezek a vegyületek megzavarhatják a pajzsmirigy hormonok termelését, amely agykárosodáshoz, lebutuláshoz, autizmushoz és figyelemhiányos hiperaktivitás zavarhoz vezethet.

Az ENSZ-ügynökség véleménye szerint a vadvilág is veszélyben van

“A különböző rendszerek által érintett endokrin rendszert károsító vegyi anyagok valószínűleg hatással vannak nemcsak az összes hormonális rendszerrre, hanem a reproduktív szervek és szövetek anyagcseréjére és a jóllakottság jelző agyi szignálok működésére.” ”Ezeket a finom rendszereket érintő hatások elhízáshoz, meddőséghez vagy csökkent termékenységhez, tanulási és memória nehézségekhez, felnőttkorban kezdődő cukorbetegséghez vagy szív-és érrendszeri betegségekhez vezethetnek.”

http://www.telegraph.co.uk
http://www.dailymail.co.uk
http://www.naturalnews.com

Forrás: NaturaHírek