Tombol a kánikula. Tudjuk, hogy ez a hőmérséklet-ingadozás is a megjósolt 2011-12 történéseivel, a Föld változásaival jár. Ilyenkor bizony a tanult szimbólumok is másképpen működnek!

Tombol a kánikula. Akik jártak már trópusokon is elmondhatják, hogy az itthoni hőség sokszor elviselhetetlenebb a sivataginál, az indiainál, az őserdeinél. Mert ott megszokott, számítasz és felkészülsz rá, itthon meg legfeljebb nagyjából lehet tudni, hogy az egyik héten ősz lesz, de a hét közepétől nyár, a hétvégére trópusi izzó hőség… Tudjuk, hogy ez az ingadozás is a megjósolt 2011-12 történéseivel, a Föld változásaival jár.
 
A spirituális emberek természetesen ilyenkor is dolgoznak, sőt iskolájukban tanult szemlélettől és tanaiktól függően kezelik is önmagukon és társaikon ezt a tényt, de kezelnek másokat is a megszokott szimbólumokkal. A spirituális élet nem torpan meg az időjárás függvényében, sőt… Sokan magát az időjárást is – saját állításuk szerint – képesek megváltoztatni, erre vonatkozó szertartások is szimbólumok is léteznek. Bevallom, láttam és – kissé hitetlenkedve ugyan – de tapasztaltam olyan esőt, ami egy ilyen szertartás következményében egy bizonyos kis átmérőjű körben NEM esett… Az 1990-es évek elején hazánkba érkezett orosz Ignatyenko hipnotizőr és – ki tudja milyen megfogalmazásban meghatározható – parafenomén pont ezt a képességét csillogtatta meg bemutatkozásként Budapesten, a kongresszusi központ előtt. (Sokan azonnal sátáninak ítélték ezt a tettet…)
 
Magam sem gondoltam volna – ha az egyik spirituális tanfolyamon éppen nincs a csoportban egy Ausztráliában élő hölgy és nem teszi fel a kérdést -, hogy az általunk használt szimbólumok hatása, hatóideje bizony a különböző időjárási viszonyok között jelentősen megváltozik. Nálunk, a mérsékelt égövben egy szimbólum – pl. egy gyógyító reiki szimbólum – a felrajzolást követő 12 órában fejti ki a hatását. Csakhogy ez a hatás ilyen hőségben képes feleződni, sőt akár 4 órára is csökkenhet. Hideg, fagyos időkben pedig csaknem teljes napra hosszabbodhat. Így aztán munkálkodásunk közepette érdemes figyelembe venni ezt a tényt.
 
A nagy hőmérsékletingadozás jelentősen igénybe veszi az érrendszert, a szívet, nemcsak a betegeket, hanem az egészséges embereket is megviseli. A kisgyermekek és az öregek különösen ki vannak téve a veszélynek. Most még azok sincsenek jobb helyzetben, akik pont víz mellett nyaralnak, mert a déli órákban meg a napsütés elviselhetetlen, káros sugaraitól még a víz hullámai sem védenek eléggé, főleg a fejet kellene védeni, meg lassan az egész bőrfelületet.
 
A lelassulás, a koncentrálás segíthet. Zárt, árnyékos, de enyhe légmozgásos helyen érdemes meditálni, koncentrálni – nem elernyedni! -, s így a saját hőháztartás is uralhatóvá válik, a hőség okozta szenvedés akár figyelmen kívül hagyható. Ha valaki ismeri, valamilyen spirituális tanfolyamon elsajátította a Kundalini energia kezelését, az tudja, hogy segítségével – annak bizonyos technikával történő kapcsolásával – a test hőháztartása szabályozható, hűthető, vagy fűthető. (Ennek a tudásnak köszönhető, hogy tibeti szerzetesek mezítláb képesek maguk körül megolvasztani a havat anélkül, hogy fáznának.) A hűtés olyan mértékű is lehet, hogy akár az izzadás is szükségtelenné válik. Ez a technika azonban nem publikus, általában a titkos tanok közé tartozik. Akik viszont tanulták, most itt az ideje, hogy alkalmazzák!
 

-eszme-