A szertartások, úgy tűnik, jelen életünkre vagy jelentőségüket, erejüket vesztették, vagy pedig minél kacifántosabbak, érthetetlenebbek, annál inkább hiszünk csodálatos, varázslatos erejében. Vannak, akik az egyik, mások pedig a másik fajta szertartást kedvelik. Pedig valójában az az energia lényeges, ami a szertartás közben keletkezik. Hiteles emberek által végezve ez az energia létezik, míg kóklerek kezében kiüresedik.

Csodák és csodálatos módszerek: SVT (Spirituális Választerápia), Krisztusi Fénypontos Terápia, Kártyajóslás és gyógyító szertartások.
 
„Ha kíváncsi vagy egy helyzet gyökerére, vagy a közeljövő történéseire, várlak szeretettel tizennégy fajta jóskártyámmal. Ha pedig szeretnél bekukkantani a jóslás titkaiba, szeretnél segíteni a barátaidnak, ügyes-bajos dolgokban a tarot segítségével, megtanulhatod, hogyan használd ezt az ősi sorselemző módszert, egyénileg vagy csoportosan jöhetsz tanfolyamra. Ahogy behatolsz a titkok világába, egy olyan világ nyílik meg előtted, amelybe való bepillantás csak keveseknek adatik meg.” – írja Rita, és utána egy nagyszerű meghatározást ad a szertartásokról.


Jaime perui szertartást celebrál
Mi is a szertartás valójában?

Szertartás az is, mikor a papok celebrálják a misét, de a szertartásoknak ennél sokkal ősibb gyökerük van. A szertartás Égi segítség kérése, oly módon, hogy egy-egy Égi Hatalom közbenjárását kérjük ügyünkben. Ily módon már az ősemberek is tartottak szertartásokat, mikor állattotemek szimbólumait pingálták a barlangok falára, a sikeresebb vadászat reményében. És vajon nem tartasz te is tudattalan szertartásokat akkor, mikor nem kelsz fel bal lábbal az ágyból, mikor megköpködsz valakit, hogy az szerencsés legyen, vagy ne fogjon rajta a rontás?„És vajon gondolkodtál-e már azon, hogy mi az a szertartás?

A szertartás a legerősebb mágikus eszköz, mellyel valaha találkoztam. A mágia pedig nem más, mint az Égiek hatalmának segítségül hívása ahhoz, hogy az általad jónak vélt körülmények bekövetkezzenek. Persze itt is igaz a mondás, hogy a "Legyen meg a Te akaratod", ne pedig az enyém. Hiszen "megcsinálhatjuk" azokat a dolgokat, melyeket itt és most szerencsésnek vélünk, de ki tudja, hogy valóban a szerencsénket hordozza-e hosszú távon? Ezt az Égiek előre látják, de mi nem!

A szertartás általában olyan, mint ez misztikus party. Kreatívan felhasználunk sok mindent, például speciális zenét, segédeszközöket, tevékenységeket, pszichoterápiát, meditációt, alkotó tevékenységeket, mint a varrás, festés, vagy éppen a tánc vagy a sámándobolás és minden esetben meghívunk egy Égi segítőt, hogy adja hozzá a Felsőbb támogatást. Ily módon azt veheted észre, hogy az életed változni kezd, s szépen lassan eléred a célodat.”
A szertartásokat egy-egy ünnep alkalmából (nyári napforduló, téli napforduló, Mindenszentek, Boldogasszony ünnepek stb.) szoktuk tartani, és persze vannak olyan ünnepek is, melyekről lehet, hogy még soha nem hallottál, de az ősi népek megtartották, ilyenek a Hold ünnepek. Lehet szertartást végezni egy számodra fontos esemény megkoronázásaként, vagy éppen hogy előidézéseként is. Ezért tartunk szerelem bevonzó, pénzteremtő, gyógyító szertartásokat is.
Forrás: Csodacentrum

A szertartások évtizedeken keresztül erejüket és jelentőségüket vesztve, eltakarva maradtak előttünk. Így sok ember szemében csak üres formasággá vált. Alap szertartásaink is, mint a keresztelő, az esküvő, a temetés. Átvették helyüket a sokszor lelkileg kiüresedett ünneplések, melyek megpróbálták pótolni az évszázadokon keresztül meggyökeresedett ősi formákat. Csakhogy a forma sokszor üres maradt, és nélkülözte a szertartások oly fontos erejét és jelentőségét. Megjegyzem: sokszor a hagyományos formákat betartó egyházi temetési szertartások is üresebbnek tűnnek egy szívhez szóló megemlékező búcsúztatásnál… Hogyan lehet ugyanazzal a szöveggel, „ledarált monoton imádkozással” 15 perc alatt méltón eltemetni valakit? Néhol még a búcsúztatott személy neve sem hangzik el… Érdemes néhány cikkben a szertatásokról összegyűjteni információkat.
 
-eszme-