Vannak mondatok, gondolatok, amik a mai divatspirituális világunkban már annyira elcsépelődtek, hogy nem is gondolunk bele, nem tudunk elmélyülni bennük. Ilyen mondat a mai témánk címe is, szeresd önmagad!

Tudjuk, hogy ez az első lépcső. Ez az alapja mindennek.. Ha itt elbukunk, nem nagyon tudunk tovább menni a spirituális fejlődés útján. Én magam is sokat hallottam, olvastam ezt a mondatot és pont úgy siklottam át folyton felette, mint a naponta többször hallható “hogy vagy” rutinkérdésen. Tettem ezt egészen addig, míg a kezembe nem akadt egy könyv. Ennek a könyvnek 4 alapmondata van, amiket el kell sajátítanunk, ezek pedig a SZERETLEK, SAJNÁLOM, KÉRLEK BOCSÁSS MEG, KÖSZÖNÖM… A könyvről nem szeretnék itt és most írni, majd megteszem egy későbbi irományban, mindenképp megéri. Most a szeresd magad-ba szeretnék egy kicsit belekapaszkodni, hátha másoknak is könnyebbé tudom tenni hogy magukévá tegyék végre ezt az egy mondatot…A “szeresd magad” első lépcsője szerintem a “szeresd a tested”.
Mikor kezembe akadt ez a könyv, épp tartósan ágyhoz voltam kötve egy fekvőgipsz segítségével. Spirituális értelemben egyáltalán nem értettem, miért kaptam ezt a sérülést. Nem voltam emiatt túl jó passzban. Örökmozgó vagyok és olyan sérülést szereztem be, ami alsó hangon hat hónap kényszerpihenőre ítélt. Olvasgattam a könyvet és annak négy bűvös mondatát. SZERETLEK, SAJNÁLOM, KÉRLEK BOCSÁSS MEG, KÖSZÖNÖM… Ezt kellett magamnak mondanom. Első körben a testemnek. Elkezdtem mantrázni e szavakat majd egyszercsak éreztem, hogy kezdett melegedni a szívem, kezdtem érzelemmel megtölteni a mondandómat. Egyre szívbemarkolóbb lett e négy kis mantra mondogatása, mígnem éreztem, hogy elhittem, amit a számon kiejtettem. Megvilágosodtam és olyan új értelmet kapott a “szeresd magad” számomra, hogy azt hiszem egyszer és mindenkorra át tudtam ugrani az első lépcsőt.

Szeresd a tested… szeresd a tested, hisz ő az eszköze mindennek!!!
Ha nem kaptad volna ezt a testet, nem tudnád szárnyaltatni általa lelked minden szépségét. Ha nem kaptad volna ezt az agyat, nem tudnál gondolkodni, ha nem kaptál volna szájat nem tudnál kommunikálni. EZ A TEST MINDENFÉLE ÖRÖMÖD ALAPFORRÁSA!!! Általa tudtad megélni szüleid szerető ölelését, a haverok vállveregetését, az első szerelmes bizsergető csókot, a szerelmeskedés csodáit, gyermekeid magadhoz szorítását, a természet szépségeit, az illatokat, az ízeket, MINDENT!!! E test által tudod magad olykor – olykor magabiztosnak, csinosnak, szívdöglesztőnek érezni. Ez a test segít hozzá, hogy akár az öröm vagy a fájdalom könnyeivel vagy mimikával ki tud fejezni és közvetíteni tudd érzelmeid. E test nélkül nem tudnál futni, hegyet mászni, úszni egy csodálatos tengerben.
Érted már???
Tudnám ezt ezer és ezer oldalon keresztül ragozni, hiszen annyi minden szépet meg tudunk élni itt a Földön e test segítségével. Mindenki keresse meg a maga kis hálacsomagjait magában…
Hogyan lehet nem szeretni valamit, ami csak az enyém és maximálisan engem szolgál?
SZERETLEK!
SAJNÁLOM, hogy ennyire nem tudtam mit jelentesz nekem..
KÉRLEK BOCSÁSS MEG, hogy annyit bántottalak…
KÖSZÖNÖM, hogy vagy nekem…

Monca