A drágakő és ásványterápia csodálatos világát szeretném bemutatni neked Drága Olvasó, szorosan összekapcsolva az angyali világgal.
Mindig is elbűvölt egy-egy rendezvényen vagy vásáron felbukkanó ásványstand, de gyógyító rezgésükkel csak később ismerkedtem meg.
Ezek a kövek jó barátaink, és minden angyalkommunikáció és kérés kapcsán nagy segítség lehet.
Az ásványokat bátran használhatjuk kortól és nemtől függetlenül. A megfelelően kiválasztott ásvány finom energiájával beindítja a test gyógyító folyamatait.

Választás- az ásvány választ?

Az első és legfontosabb lépés az ásvány kiválasztása. Ebben segíthet a megfelelő szakirodalom vagy terapeuta személye, aki megnézi, hogy mely energiaközpont szorul fejlesztésre,vagy milyen a karaktere az adott kliensnek.
Útmutatás után viszont az egyén dolga kiválasztani a típuson belőli megfelelő darabot. A javaslatom az, hogy ha például ametiszt marokkövet keresünk, vegyük a készleten lévő összes darabot egyesével a kezünkbe, pláne azokat,melyek hívogatnak minket,helyezzünk lágyan a kezünkbe és lazán hajtsuk rá ujjainkat és érezzük ahogy az ásvány megdobban,és hívogat minket. Volt már rá példa, hogy nem egy klasszikus szép formájú ásványt választottam, mégis azt gondoltam h engem vár, és várakozom be is igazolódott gyógyulásom során.
Fontos momentum,hogy kényszeresen ne vásároljunk ásványt,attól mert azt olvastuk, h segít a a fejfájásunkon, de például aznap rossz kedvünk van és semmi kedvünk az egészhez,akkor ne erőltessük,majd ha eljön az idő,akkor megtaláljuk vagy megtalál minket a megfelelő darab.

Típusok

A leggyakoribb előfordulása az ásványoknak az ékszerek egyes típusai. Ez azért nagyon hasznos,mert ha nagy érzelmi sokk ért bennünket és a szívünket szeretnénk erősíteni,akkor egy aventurin medál közel a szív területéhez fokozottan hathat. És így tovább ezt az összes testrészre elmondhatom.
Fülbevaló, gyűrű,karkötő,medál,bokalánc…találd meg a megfelelőt!
A marokkövek az én személyes kedvenceim, hiszen akár a nadrágzsebben hordva is megteszik hatásukat (az ember és a kő energiamezői eggyé válnak).A kézbe véve és „szeretgetve” néhány percig naponta pedig a kéz reflexzónáin keresztül juttatják a pozitív energiát szervezetünkbe.
A marokkő egy szépen csiszolt kő, amelyet tényleg bárhol hordhatunk. Ha viszont nem tudjuk a ruházatunkba illeszteni, de azt szeretnénk, hogy egész nap nálunk legyen, akkor vegyünk egy bársonyzsákot, és abba tegyük bele, így nem érintkezik, pl. kulcscsomóval vagy más idegen tárgyakkal.

Tisztítás

Rendkívül fontosnak tartom, és elengedhetetlennek, hogy használat előtt és bizonyos időközönként az ásványokat megtisztítsuk.
Erre azért van szükség,mert folyamatosan magukba szívják a negatív energiát, ami esetlegesen vagy belőlünk ered,vagy felén árad,így saját fényükből veszítenek egy idő után és telítődnek.
Jómagam az úgynevezett”hármas tisztítást” tartom hatékonyak,aminek módja a következő:
1. Tegyük folyó víz alán min .pár percig,és hagyjuk,hogy a víz lemossa ezeket a negatív hullámokat.
2. Ültessük bele tengeri sóba néhány óráig,majd újra mossuk meg a követ.
3. Helyezzük ki a napfényre szintén néhány órára a köveket,hogy feltöltődjenek.
A folyó vizes tisztítást érdemes néhány naponta elvégezni, a hármas tisztítást pedig néhény hetente.

Programozás

Ha már tiszta az ásványunk, akkor csak a programozás van hátra,ami annyit tesz,hogy a kezünkbe tartva hagyjuk,hogy a kérésünk és vágyunk eljusson a kő szívéig.
Gondoljunk azokra a vágyainkra, melyekben beteljesülést várunk, képzeljük el, ahogy betegségünk meggyógyul általa, mondjuk el akár gondolatban, írásban vagy szóban, hogy miben várunk segítséget. A hogyan és a mikor most szintén nem a mi dolgunk( pont mint az angyalkommunikációnál).

Módszerek

Csakraterápia:
A csakrák harmonizálását is végezhetjük féldrágakövekkel, úgy hogy a megfelelő követ a hozzá tartozó csakrára helyezzük, vagy csak nézegetjük, kezünkbe vesszük.
Elixír:
Készíthetünk gyógyító ásványvizet is, ha egy üveg vízbe dobjuk a számunkra megfelelő, kellőképpen megtisztított féldrágakövet, és benne hagyjuk néhány órát. A víz felveszi a kő rezgéseit, és ha megisszuk, a kő gyógyító rezonanciája a testünkre közvetlenül belülről hat.
Féldrágakő fürdő:
Akár a fürdővizünkbe is tehetjük a köveket, a víz kristályszerkezete magába építi a kövek energiáját, és felerősíti hatásukat.
Masszázs:
Megmaasszírozhatjuk is egyes testrészeinket, például talpunkat, hasunkat, hátunkat, nagyobb sima, szépen csiszolt ásványokkal.
Akupunktúra:
Az akupunktúrapontokon és a meridiánokon keresztül a kezelés a legintenzívebb és leggyorsabban ható módszer. Testünk akupunktúrapontjain keresztül különböző szerveinket érhetjük el és gyógyíthatjuk úgy, hogy naponta egyszer néhány percig a megfelelő pontra helyezzük az adott szervre ható követ. Érdemes ezen belül is a fül és talp területét tanulmányozni.
A már említett marokkő magunkkal hordása és napi programozása vagy az ékszerek viselése is hasonló hatásokkal bírnak.

Az angyalok és ásványok kapcsolata

A saját tapasztalatom az,hogy egy-egy angyal behívása a megfelelő kő által könnyebb lehet,főleg azoknak akinek az eszközök segítséget nyújthatnak.
12 királyangyalhoz tartozó kristály és erejük meghívása

Már Atlantiszban is nagy hasznát vették a Király angyalokhoz rendelt gyógyító köveknek, ott összesen 144 angyal gyógyított egyszerre.

Ezekben az időkben tökéletesedett ki a szimbiózis az ember és a kristályok között. A megfelelő kristály segít az adott angyalt megidézni, és együtt dolgozni vele.

Fogjuk a kezünkbe a megfelelő kristályt, háromszor szólítsuk meg az angyalt, és utána ismételjük el egymás után a hozzá kapcsolódó fohászt. Kérjük meg, hogy az illetékségének megfelelően segítsen, azután merüljünk el és töltekezzünk a felénk áradó energiákból.

Élet Angyala – Kalcedon
Angyalhoz tartozó időszak: Hétfő reggel
Az angyal közvetíti a Föld anya élet erejét, segíti az életerő felvételét a természetből, akkor érdemes hívni őt, ha olyan embernek akarunk segíteni aki már nem szeret élni, erőtlen és depressziós, vagy ha mi magunk vagyunk ilyenek.
„Élet Angyala áradj a sejtjeimbe és adj erőt nekik, tölts fel a Föld Anya életerejével”

Kreativitás/ Munka Angyala – Smaragd
Angyalhoz tartozó időszak:Hétfő este
Képesség az energiák tudatunkba való felvételére és azok alkotó célból való felhasználására. A mennyei atya inspiráló és motiváló energiáit közvetíti, annak érdemes őt meghívni akinek problémái vannak az életben való talpraesettséggel,
„Kreativitás Angyala, termékenyítsd meg gondolataimat és halmozz el alkotóképességgel”

Öröm Angyala – Narancssárga Sardonix
Angyalhoz tartozó időszak: Kedd reggel
Képesség, hogy a természetből belső egyensúlyt és derűs nyugalmat merítsünk.
„Öröm Angyala engedd a természet szépségéből örömöt nyernem, tölts fel engem, hogy örömet leljek az életemben”

Harmónia/Béke Angyala – Sarder
Angyalhoz tartozó időszak:Kedd este
Harmónia visszaállítása / önmagunkban, családban, a világban /Egészség=Elemharmónia
„Harmónia Angyala, legyél mindig mindenbe és hozd helyre az egyensúlytalanságokat a Mennyei Atya hatalmával, szeretetével és bölcsességével az ő nevében”

Nap Angyala Krizolit
Angyalhoz tartozó időszak: Szerda reggel
Képesség a napenergia felvételéhez. A napenergia számos betegséget képes meggyógyítani és ingyen van, mindenkinek rendelkezésére áll. Alapvető energiaforrás.
„Nap Angyala áradj testem középpontjába, és add életerődet összes testemnek”

Erő Angyala – Berill
Angyalhoz tartozó időszak: Szerda este
Képesség, hogy a kozmikus erőket az idegrendszerbe vezessük, és alkalmazzuk minden területen. A mennyei atya erejét közvetíti. Bármihez kérhetünk erőt általa.
„Erő Angyala lépj be termékeny testeink egységébe, és vezéreld minden tettünket, tölts el minket a Mennyei Atya erejével”

Víz Angyala – Topáz
Angyalhoz tartozó időszak: Csütörtök reggel
Képesség a vérkeringés szabályozásához, és fájdalom csillapítása. Tisztítás, szakrális fürdő, gyulladás, nyugtatás, láz.
„Víz Angyala, áradj vérembe és add át életed ritmusát egész testemnek”

Szeretet Angyala – Krizopráz
Angyalhoz tartozó időszak: Csütörtök este
Képesség a magasabb érzelmek felvételére és tovább adása minden teremtménynek. Szív megnyitása, érzelmi gyógyítás, szív vagy érzelmi test sebeinek gyógyítása.
„Szeretet Angyala, áradj érzelemtesteimbe, és tisztíts meg minden érzelmemet”

Levegő Angyala – Hiacint
Angyalhoz tartozó időszak: Péntek reggel
Képesség, hogy besorolhassunk a Világmindenség egységébe és energia felvétele a légkörből. A Levegő a közvetítő elem a tűz és víz között s így egyben az egyensúly fenntartásáért is felelős. A levegő szorosan összefügg a gyógyítással, a földön a levegő ura Rafael arkangyal. Gyógyító légző gyakorlatok, tértisztítás, lélegzet=lélekzet a lelki aggodalmak félelmek oldása.
„Levegő Angyala, jöjj a lélegzetembe és engedd, hogy erőd megérintsen”

Bölcsesség Angyala – Ametiszt
Angyalhoz tartozó időszak: Péntek este
Képesség a telepátiához és az intuíciókhoz. Az angyali üzenetekre való képesség, a tudás megszerzése, a bölcsesség forrásával összekapcsolódva, olyan kérdésekre kapunk választ amelyeket egyedül nem tudnánk megoldani.
„Bölcsesség Angyala, termékenyíts meg gondolataimat az Atya szellemével”

Szombat reggel: A Föld Anyánk ereje terjed szét
Szombat este: Mennyei Atya ereje terjed szét

Föld Angyala – Jáspis
Angyalhoz tartozó időszak: Vasárnap reggel
Képesség a test sejtjeinek a megújítására a föld energiák átalakítása által
„Föld Angyala, áraszd erődet sejtjeimbe, és újítsd meg egész testemet”

Örökkévalóság Angyala – Zafír
Angyalhoz tartozó időszak: Vasárnap este
Képesség a nehézségi erő leküzdéséhez és bolygók energiáit felhasználni
„Örökkévalóság Angyala, emeld szellemem az örök élet tudatába”

Arkangyalok és kristályok
Az arkangyalokat az ásványok segítségével is bátran hívhatjátok.
Ariel(Isten oroszlánja)- gyógyítja az állatokat és a természetet +bátorságot ad Kristálya:rózsakvarc
Azrael(Isten segítettje)- gyógyítja a gyászt
Kristálya:kalcit
Chamuel(Istent látó)- gyógyítja az aggódást,békét hoz
Kristálya:zöld fluorit
Gábriel(Isten hírnöke)- gyógyítja az alkotó tevékenységet, segíti a kommunikációt,segít terhesség ideje alatt+szülésnél
Kristálya:citrin
Hániel(Isten dicsősége)- gyógyítja a nősiéget+menstuációs zavarokat
Kristálya:holdkő
Jeremiel(Isten kegyelme)- gyógyítja az érzelmeket
Kristálya:ametiszt
Jophiel(Isten szépsége)- gyógyítja a negativiást
Kristálya:turmalin
Metatron(Isten oroszlánja)- gyógyítja a tanulási rendellenességeket
Kristálya: dinnye turmalin
Micahel(Istenhez hasonlatos)- gyógyítja a félelmeket+idegességet,biztonságot nyújt,tisztíja az energiát
Kristálya:szugilit
Raguel(Isten barátja)- gyógyítja a magánéleti+szakmai kapcsolatokat
Kristálya: akvamarin
Rafael(A gyógyító)- gyógyítja a betegséget+segíti a gyógyítókat
Kristálya: malachit vagy smaragd
Raziel(Isten titka)- gyógyítja a spirituális és pszichés blokkokat
Kristálya: hegyikristály

Sandalphon(a próféta)- gyógyítja az agresszív hajlamokat
Kristálya:türkiz
Uriel(Isten fénye)- gyógyítja a neheztelést és segíti a megbocsátást
Kristálya:borostyán vagy rubin
Zadkiel(Isten igazságossága)- gyógyítja az emlékezést és a gondolkodást
Kristálya:ametiszt vagy lápisz lazuli

Meddig használjuk?
A kő jelezni fogja,ha már nincs rá szükség,egyszerűen eltűnik, nem találjuk,vagy megsérül, esetleg eltörik,vagy elhidegül ilyenkor ne bánkódjatok, ássátok el a földbe visszaadva őt a természetnek, és köszönjétek meg áldásos munkáját.

Kérlek Téged Drága Olvasó,élj az ásványok gyógyító erejével és hívd az angyalokat,örömmel jönnek továbbra is segítségedre.

Fénnyel és szeretettel:

Schmidt Nóra