Az utóbbi években, a technika fejlődésének köszönhetően kiszélesedett a számunkra ismeretlen túlvilággal létesített technikai kapcsolat. A rádió- és televíziókészülékekből érkező elektroakusztikus hangokat különleges berendezések és számítógépes szövegek százai egészítik ki.

Mivel nem kell különleges paraképesség a túlvilági hangok „felfogásához”, létrehozásához, akár Te is megpróbálhatsz kapcsolatot létesíteni az elhunytakkal.

 
Dr. Enrst Senkowski mainzi professzor közzétett egy részletes tudományos vizsgálatot a műszeres transzkommunikáció témakörében. Az általa és egy frankfurti orvos, dr. Vladimir Delavre által kiadott Transzkommunikáció című újság rendszeresen beszámolt a kutatás mindenkori állásáról.
 
„A műszeres transzkommunikáció olyan jelenség melyet sok ember létre tud hozni! – írta az egyik vezércikkben. – A jelek szerint nem szükséges hozzá paranormális képesség, az viszont igen, hogy a kisérletező nyitottan és ne ellenségesen vagy félelemmel kezdjen a munkához.
A jelenségek alapja az elektronikus rendszerek (rádió, televíziókészülékek vagy számítógépek) működésének máig megmagyarázhatatlan megváltozása. Ez olyan hangokat, képeket és szövegeket hív elő, melyeknek a fizika ismert törvényei értelmében nem volna szabad létrejönniük.”
 
A személyes tapasztalat egyeseknek talán vigaszt nyújthat, és az egyéni világkép kiteljesedéséhez vezet, az átlagos szemlélőnek azonban semmiféle látható előnyt nem kínál, ráadásul a tudományos magyarázat máig hiányzik, hogy ez miként lehetséges.
 
Sokan a Bibliát idézve azt tanácsolják „Hagyjátok nyugodni a holtakat”. Erre viszont Francois Brune francia teológusprofesszor "A holtak beszélnek hozzánk" című könyv szerzője így válaszol: „A magnószalag-hangok jelensége azt bizonyítja, hogy a holtak egyáltalán nem annyira halottak mint ahogyan mi azt gondoljuk. Ők épp úgy keresik a velünk való kapcsolatot, ahogy mi többet szeretnénk tudni róluk…
 
Rainer Holbe a Csoda vagy csodálatos című könyv szerzője szerint – mivel nem kell különleges paraképesség a túlvilági hangok „felfogásához”, létrehozásához, akár Te is megpróbálhatsz kapcsolatot létesíteni az elhunytakkal.
 
De azért tudd, hogy a más tudatsíkokkal kialakított kísérleti kapcsolat nem mindig veszélytelen, és olyan pszichikai megterheléssel járhat, melyet nem mindenki képes elviselni.