Az Európai Parlament szerint túlzó és káros volt a WHO és a nemzeti egészségügyi hatóságok riadalom keltése a H1N1 járvánnyal kapcsolatban, ami végül azt eredményezte, hogy eltorzultak a népegészségügyi prioritások.

A jelentés és a végül elfogadott határozat kiemeli, hogy gyógyszergyári érdekek motiválta döntések miatt rengeteg pénz ment veszendőbe, ami nagyobb hatékonysággal is felhasználható lett volna.

A hatóságok által keltett indokolatlan félelem nem csupán azt eredményezte, hogy Euro milliárdok mentek a kukába, hanem azt is, hogy az emberek bizalma megrendült a hivatalos szervekben és egy esetleges valódi veszély esetén szkeptikusan reagálnának.

A Natúr Hírek és több más épeszű szervezet a teljes kampány során többször hangsúlyozta, hogy egy hangos ostobasággal van dolgunk, amit a média felkapott és világvége hangulatot teremtve mutatta be az “influenza gyanús tünetekkel” kórházban heverő kismamát, a “makk egészséges fiatal vállalkozót” aki 2 nap alatt meghalt vagy az üres tantermet, ahonnét a munkában megfáradt tanár hazaküldte az összes gyereket, mert egyikük eltüsszentette magát.

Négy év telt el azóta és ma már mindenki egyet ért abban, hogy egyrészt nem volt járvány, másrészt semmit nem ért a kampányszerű oltás. Az egésznek a hátterében a pénz állt. Ugye emlékszünk, hogy a hazai kampányban vezető szerepet vállaló szakemberek milliós jutalmakat zsebeltek be. Hogy a forgalomba hozást segítsék, bevált engedélyezési protokollokat kellett megváltoztatni és előállt az a furcsa helyzet, hogy egy múlt héten kifejlesztett védőoltás előbb kerülhet a patikákba, mint egy 4000 éve használt gyógynövényből készült tea.

Az oltás mellékhatásaként többen lettek influenzásak és még ők voltak a szerencsésebbek. Voltak, elsősorban gyerekek, akik súlyos szövődményekkel bajlódnak azóta is.

Éppen két éve publikáltuk azt a kutatási adatot, ami szerint a d-vitamin egymagában hatékonyabb mindenféle influenza ellen, mint az összes védőoltás a a Tamiflu együttesen. Az eltelt két év során örömmel nyugtázhattuk, hogy a d-vitamin napi ajánlott bevitele (biztosan állíthatom, hogy nem miattunk) háromszorosára nőtt.

Forrás: NatúrHírek