Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa ahogyan szeretné, kizárólag a szeretet, a hit, a hála és az ítélkezéstől való mentesség állapotában tartható fenn.

Körülbelül 100 évvel ezelőtt Albert Einstein hosszú órákon át tartó munka után hátradőlt székében, és teljesen magába roskadt: Atyaúristen! Hogyan fogom én ezt elmagyarázni az embereknek? A gondolatok lázasan rohangáltak a fejében, de sehogyan sem tudta megérteni, amire rájött. Ugyanis olyasmire jött rá, amiről tudta, hogy igaz, de felfogni még neki is nehezére esett.
 
Visszaemlékezett gyermekkorára, amelynek egyik  legnagyobb élménye az volt, amikor apja megmutatta neki, hogyan működik az iránytű. Azonnal elkápráztatta, hogy létezik egy olyan erő, amely láthatatlanul is képes hatni a tűre, és azóta nem hagyta nyugodni a gondolat, hogy a világ nem csak az, amit a szemünkkel látunk. Most pedig rájött valamire, amiről elképzelni sem tudta hogyan lehetséges, annyira viszont bízott a számításaiban, hogy igaznak fogadja el.
 
Arra jött rá, hogy sem a tér, sem az idő nem létezik. Pusztán gondolati teremtmények, egy hatalmas illúzió, ráadásul olyan tökéletesen megszerkesztve, mely illúzióban mindenki abban hihet, amiben csak akar – mégis mindig igaza lesz. Ekkortájt hagyta el a száját az a mondat, amit azóta sokszor idéznek tőle: "Csak két dologban hihetsz: vagy abban, hogy a világon minden csoda, vagy abban, hogy semmi sem csoda."
 
Mindez sok-sok évvel ezelőtt történt… Mi történt azóta? Tudósok megállapították, hogy az emberi DNS-ben lévő információk mindössze 10 százaléka felelős azért, hogy a petesejt és a spermium találkozása után egy hús-vér emberke születhessen, a maradék pedig valami egészen másról gondoskodik. Bár sokat hallani, hogy az ember lelki lény, de azt sehol nem tanították, hogy 90%-ig az!
 
Amikor belenézel a tükörbe, azt aki igazán vagy, nem is látod. Annak, aki vagy, és aki lehetnél, mindössze egytizedét érzékeled. Amikor Szent-Györgyi Albert elkezdte hangoztatni, hogy a tudomány nagyobb hangsúlyt fektessen a kvantummechanika tanulmányozására – mert úgy néz ki, hogy olyan összefüggéseket tárhatunk fel, amelyeket elképzelni sem tudjuk -, nem csak kortársai nevették ki, de a Magyar Tudományos Akadémia még arról is gondoskodott, hogy ezek a cikkek eltűnjenek az életművéből: nehogy a híres tudós egy olyan bohócnak tűnjön az utókor számára, akinek csak szerencséje volt, amiért felfedezte a C-vitamint.
 
Mostanában kezdték el kutatni, kutatgatni a levegőben, éterben, illetve ismeretlen dimenziókban lévő információs mezőket. Ma már tudjuk: ha egy csoport jó kedvű, vidám ember egy légtérben örül egymásnak, ezután pedig elhagyva a helyiséget, egy ismeretlen lép be ugyanide, ennek az embernek is megváltozik az érzelmi mutatója. Jobb kedve lesz, pedig nem is hallotta, nem is látta azokat, akik előtte bent voltak a teremben. Ma már tudjuk? Hiszen legtöbbünk még soha nem hallott erről! Ha ez igaz lenne, mindenhol erről beszélnének, ha valami fontos és igaz, akkor annak vezércikknek kell lennie a médiában… Vagy mégsem?
 
A válasz: vagy mégsem. A CIA és a KGB több, mint 50 éve kutatja azt, hogyan tudnának a távolból kutakodni mások elméjében, hogyan lehetne kinyerni titkos információkat több ezer kilométerre lévő emberek tudatából. Ehhez nagyon összetett pszichológiai ismeretekre és az emberi lélek legmagasabb szinten történő tanulmányozására van szükség. A gyalázatos kutatások legnemesebb mellékterméke az, hogy rájöttek, mi a módja annak, hogy egy ember
kiteljesedett és boldog életet élhessen. Kiteljesedhessen a kreativitása, elérhesse céljait, és kihozhasson magából mindent, ami fontos számára. De számukra a legfontosabb felfedezés az volt, hogy ha egy ember növeli személyes tudatosságát, az hatással van más, távolban lévő emberek tudatosságára is. Ez pedig nagyon veszélyezteti mindenféle hatalom fennmaradását.
 
Magas tudatosságú, boldog, kiteljesedett életet élő embereket nem lehet egykönnyen irányítani, manipulálni. Nem lehet rajtuk élősködni, nem lehet rájuk értelmetlen adókat kivetni és legfőképp nem lehet rájukparancsolni, hogy énekelve-dalolva, menetelve, mások zsoldos katonájaként egymást öljék. Az a lelkiállapot, ami ahhoz kell, hogy valaki az életét úgy irányíthassa ahogyan szeretné, kizárólag a szeretet, a hit, a hála és az ítélkezéstől való mentesség állapotában tartható fenn.
 
És hogy miért fontos a tudatosság növelése? Azt mondják, Magyarországon körülbelül 7-8 millió ember rendelkezik nyolcvanas intelligenciahányadossal, míg a hetvenes intelligenciaszint már az értelmi fogyatékosok kategóriáját jelenti. Ilyen felállásban már nem is hangzik olyan jól, hogy demokrácia választópolgárokkal… A legtöbb ember éppen el tudja dönteni, hogy pisilni kell, kakilni kell, fázom vagy melegem van. Döntéseit pedig a legalacsonyabb rendű ösztönei szintjén hozza meg. Ha egy politikus ad neki egy puszit a választási kampány során, akkor azt jó embernek fogja tartani.
 
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatott volna elő, hogy akkor törjön ki a legnagyobb éhínség a Föld egyes országaiban, amikor a világon pont a legtöbb élelmiszert sikerült megtermelni. Amíg Bangladesben az emberek a saját halott gyermekeiket ették meg, addig Oroszországban a mozdonyokat búzával fűtötték… annyi búza termett, hogy nem fért be a tározókba. Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, hogy Ázsiában, több mint 40 millió, 10 év körüli gyermek dolgozzon reggeltől estig minden nap. Esetenként napi több mint tíz órát robotolnak, esténként pedig vaskonténerekbe zsúfolva, bezárva várják a másnapot. Ők nem pénzért dolgoznak – szüleik azért adják el őket, mert addig sem nekik kell etetniük a gyermeket. Arra ugyanis már képtelenek.
De az sem fordulhatna elő, hogy este a fotelban ülve a befektetési tanácsadód, távol-keleti részvényeket sózzon rád, mivel azok most extraprofittal kecsegtetnek. Tudnád jól, hogy mások kizsigerelése árán nem akarod Te magad sem biztosítani a saját gyermeked jövőjét.
Magasabb tudatosságú társadalomban nem fordulhatna elő, hogy ha tudjuk azt, hogy – ha a hit, a szeretet, a hála, és az ítélkezés-mentesség, mint lelkiállapot, olyan kémiai folyamatokat képes elindítani az emberi agyakban és kvantumszinten a világban, amelyek nagyban befolyásolják az életben való boldogulásunkat – , ne ez legyen a legfontosabb elsajátítandó tantárgy az iskolában.
 
Indiában, amikor egy gyógyító magas szintű mesterré válik, két utat választhat: vagy elmegy az emberek közé és úgy gyógyítja őket, vagy elvonul a világtól és onnan gyógyít meditáción keresztül – vagy ha úgy jobban tetszik, kvantum-szinten. Tudatosodás. Elindultunk egy úton a magasabb tudatosság felé. Mi egyszerre választjuk az utat az elvonuláshoz és egyszerre az emberek felé is. Olyan út ez, amin nem a sebesség számít, hanem az, hogy az irány jó legyen.
A világ megváltoztatásával kapcsolatban egyetlen üzenetünk van: mindenki dolgozzon saját magán!
 
Soha ne hibáztassunk senkit. Még a politikusokat és a papokat sem, hiszen sokan dolgoznak közülük is egy jobb világon. Induljunk el befelé, és rövid időn belül, ha nem is a helyes válaszok, de a helyes kérdések elő fognak bukkanni. A legfontosabb kérdésekre pedig már több ezer éve megvannak a helyes válaszok, csak élni kell velük. Tudom, hogy a villanyszámla meg a lakástörlesztő előteremtése teljesen eltereli az ember figyelmét a nemesebb
gondolatokról, és azok sokkal nagyobb gondnak tűnnek pillanatnyilag, de az anyagi világban való boldogulás is a magasabb tudatosságban keresendő. Ahogy Weöres Sándor írta – az élet bevásárlócsarnokának felirata: mihelyt nem kell, mindenem a Tiéd. Ezt megérteni sokkal magasabb tudatossági szintre van szükség.
 
Ha van egy nagy álmod, higgy benne, higgy a Létezés bölcsességében a megvalósulás fontosságát illetően, kerülj a szeretet, hit, hála állapotába, ne ítélkezz mások felett és az álmod a létező legnagyobb sebességgel indul el a megvalósulás útján!
 
Ember! Ébredj! Több vagy mint a pénz elé boruló ösztönlény. A politikai és gazdasági hatalmakat nem szolgálni kell fanatikus módon, hanem megismerni és felhasználni a szellemiséged és tudatosságod fejlesztéséhez.
 
A pénz csak eszköz de nem a cél. A cél a felemelkedésed. Egy tanítás azt mondja: nincs más dolgod az életedben, csak hogy szeretetet adj. Csak ez kell hogy teljessé válj, minden egyéb haszontalan!