Ma már megszokott tény, hogy sokan testi-lelki gondjaikkal nem elsősorban (vagy nem CSAK) orvoshoz fordulnak, hanem természetgyógyászokhoz, alternatív gyógyítókhoz, spirituális technikákat vagy ősi szertartásokat végzőkhöz IS. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig, minden ilyen tevékenységet végző az orvosi módszereket kiegészíteni kívánja, és nem helyettesíteni!

Ma már megszokott tény, hogy sokan testi-lelki gondjaikkal nem elsősorban (vagy nem CSAK) orvoshoz fordulnak, hanem természetgyógyászokhoz, alternatív gyógyítókhoz, spirituális technikákat vagy ősi szertartásokat végzőkhöz IS. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindig, minden ilyen tevékenységet végző az orvosi módszereket kiegészíteni kívánja, és nem helyettesíteni!
 
Akárhányszor ilyen témájú interjút készítek gyógyítókkal, mindig szorgosan kerülni igyekszünk a gyógyító, gyógyítás szavakat, nehogy a törvénnyel ütközzünk, hiszen a törvény szerint csak az orvosok gyógyíthatnak. Most is ez történt, de makacskodtam: ha az elménknek, vagy egy kutyának, delfinnek lehet gyógyító ereje, akkor mi is megengedhetjük ezt a szót, amit interjú alanyaim tiltakozása ellenére következetesen használni fogok. Sinisa szerint a hipno-coach a megfelelő kifejezés. Lehet, de ragaszkodnék a szép, magyar kifejezéshez. Sinisa 15, Kata pedig 13 éve foglalkozik gyógyítással, 12 éve – mióta házasok – együtt.
 
Milyen módszereket tanultatok, alkalmaztok?

Kruska Sinisa: Szellemgyógyászatot és reikit. Legelőször Csontos Vilmosnál végeztem pszichotronikát. Soha nem hirdettem magamat, szájhagyomány útján terjedt, hogy mivel foglalkozom.

Kruska Kata: Én másodikos gimnazista koromban végeztem TM-et (transzcendentális meditáció) és agykontrollt, villámolvasást. Rendszeresen részt vettem csoportos agykontrollos gyógyításon. Sinisával közös tanárunk volt, ahol reikit tanultam, majd a további fejlődési szakaszokat már az ő tanításával végeztem el.

KS: Egyértelmű volt mindkettőnk számára, hogy életcél, életfeladat mások segítése, és számunkra az ezzel foglalkozás teljesen természetes

Mit jelentett, jelent számotokra, mint pár, házaspár számára ez a közös munka?

KS: Összehozta! Mindig is közös volt a cél, a feladat. Én alapvetően biológus vagyok, Kata pedig néprajzos, de ez a tevékenység a közös vonalunk.

Most egy kis romantikus történet következik: Sinisa anyukája beteg volt és az a reikis kezelte őt, aki később mindkettejük reiki tanára lett. Ő mutatta be a fiatalokat egymásnak, de az sem volt mindennapi. Kata Szegeden, egyetemista korában erős fejfájásokkal küzdött, és a tanár Sinisát küldte el hozzá gyógyítani. Kata, akinek a belső érzékelése mindig is fejlett volt – fejfájása ellenére – úgy fogadta a fiatalembert, hogy mindjárt találkozni fog azzal a fiúval, aki a férje lesz… És lőn… A közös mester pedig hazaküldte őket Zentára, hogy itt végezzék gyógyító és tanító tevékenységüket, a háború után erre úgyis nagy szükség lesz. Szerbiában várja őket a feladat.

 

Mi az, amit most végeztek együtt és külön?

KS: Reiki és angyalkommunikáció tanár vagyok, valamint hipnózissal segítem az embereket abban, hogy megtalálják életcéljaikat. A feleségem segít és támogat ebben.

KK: Én vagyok az, aki előkészíti a pácienseket, plusz reikizek. Az utóbbi időben foglalkozom a különböző betegségek táplálkozás módosítással történő gyógyításával is.

KS: Mindketten foglalkozunk spirituális tanácsadással, ősi spirituális technikákat tanultunk és alkalmazunk. Gyakorlatilag 12 éve folyamatosan tanulunk, képezzük, fejlesztjük magunkat. Tagja vagyok a RAI-nak (www.rai.hu) és a Komplementer Hipnózis Egyesületnek (www.hipnozis-khe.com).

Tudom, hogy szerények vagytok, de szeretném, ha szólnátok néhány sikeres gyógyításotokról. Mi mindent sikerült pácienseiteknél rendbe hozni?

 Általános közérzetjavítás, megtalálni és megvalósítani a belső célokat. Miután Katának is sikerült kijönnie a pánikbetegségéből, ezzel másoknál is eredményeket értünk el. Segítettünk nehéz helyzetekből, depresszióból, kilátástalanságból kijönni, sokk helyzeteket feloldani, a háborús traumákat feldolgozni. Családi, párkapcsolati, szexuális és gyermeknevelési problémákat feloldani. Tudjuk segíteni a gyerekeket a tanulásban, kreativitásuk fejlesztésében. Ez utóbbival foglalkozunk az üzleti életben résztvevőkkel is. Pszichoszomatikus tünetek feltárása és eltüntetése, érzelmi blokádok felszabadítása, megszállottság, függőségek felszámolása. A függőségeknél különösen fontosnak tartjuk a dohányzás visszaszorítását, ami Szerbiában nagyon jelentős. De foglalkozunk alkohol- vagy játék függőkkel is. Reinkarnációs hipnózisokkal ismertetjük meg az embereket karmikus feladataikkal, hogy felismerjék és kiegyenlítsék azokat.

Hozzáteszem, mindezt nem pszichoterápiával, hanem spirituális terápiával végzitek. Újabban azonban Sinisa megtanulta a hipnózis technikáját a Komplementer Hipnózis Egyesület tanfolyamain, ahol nagyon alapos képzést kapott. Ez most teljesen új terület. Mi a szándék vele?

A hipnózis lehetővé teszi, hogy hipnotizőr egy tervezett kommunikáció által hozzáférjen a kliensek tudatalattijához, és ez által vezesse a megfelelő céljai megvalósítása felé. A tudatalattiban végbement változások tartósan rögzülnek, negatív érzelmi tartalmak felszabadulnak és feloldódnak. A kliensek számára új lehetőségek nyílnak és új belátásokra tesznek szert.

Mennyire tartósak a rögzítések?

Véglegesnek nevezhetően tartósak. Attól függ, ki milyen technikával dolgozik. A modern technikák lehetővé teszik a tartós és hosszú távú eredményeket.

 

Milyen jellegű problémákat lehet hipnózissal megoldani?

 Egészség javításra, lelki és pszichoszomatikus tünetek feltárására és átalakítására maximálisan alkalmas. Potenciális területek: negatív érzelmek, félelmek, fóbiák feloldása, függőségek felszámolása, párkapcsolati és szexuális problémák megoldása, általános emberi kapcsolatok harmonizálása, üzleti és magán célok feltérképezése és megvalósítása, sikerek elérése az élet bármely területén, kreativitás és teljesítménynövelés sportban és művészetekben és egyéb területeken is.

Sok ember még mindig fél a hipnózistól. Alapvetően négy kérdést mindig feltesznek: Én nem vagyok hipnotizálható! Vissza fogok-e jönni ebből az állapotból? Fogok-e emlékezni rá, mit mondtam? Tud-e uralni a hipnotizőr, be tud-e vésni nekem bármit, amit én nem akarok?

Adjuk meg mindegyikre a választ! A hipnózis természetes állapot és mindenki naponta többször is megéli ezt. (Pl. belefeledkezés, bambulás) Az emberek 5 %-a NEM hipnotizálható, 95 %-a igen. Kizáró okok nálunk a pszichopatológiai esetek, őket csak megfelelő körülmények között pszichiáterek hipnotizálhatják. Általában 6 éves korig nem, 6-12 éves kor között kivételes esetben, de inkább nem, 12 éves kor után lehet hipnotizálni, persze a maguk szintjén. Mindenki vissza tud jönni, még senki nem maradt ebben az állapotban. Még akkor is így van ez, ha közben pl. a hipnotizőr meghalna, lelőnék vagy infarktust kapna… (Neveti el magát.) Mindenki emlékszik rá, bár ez szuggesztió kérdése, attól függ mire kapott utasítást, az emlékre vagy a felejtésre van-e szüksége. A hipnózis alatt az alap értékrend nem változik. Tehát semmire sem vehető rá a kliens, amire tiszta tudatállapotban rávehető ne lenne. És semmilyen személyes titkot nem árul el hipnózisban sem, amit amúgy sem akar: kódokat, bankszámlaszámokat, stb.

És ami a legfontosabb: az ilyen terápiák esetén a titoktartás sokszoros! Még a közvetlen hozzátartozóknak sem ad információt a hipnotizőr. Majd elmondja az alany azt és annyit, amennyit ő akar.

 
Magam is végzek hipnózisokat, de amikor nekem is – úgy érzem – szükségem lenne rá nagyon meggondolom, kihez is forduljak. Eddig egy pszichológus kolléga volt csak, akiben megbíztam, de most Sinisa módszereit is kipróbáltam. Nagyon alapos technikával, nagyon mély szinten tudtunk dolgozni, és hihetetlenül fontos eredményeket értünk el. Én magam megtapasztaltam hipnotizőr szakértelmét.
 
-eszme-