Akik a spirituális útra lépnek, sokszor olyan lelkessé válnak, hogy korábbi materialista önmagukat meghazudtolva hirtelen mindenkit meg akarnak győzni új filozófiájuk igazáról. Szinte egyben, emésztetlenül szeretnék ledugni mindenki torkán azt az információ gombócot, amit megszereztek, és képtelenek elfogadni a másképpen gondolkozást. Talán éppen azért, hogy önigazolást keressenek korábbi, ugyanilyen magatartásukra.

Íme, néhány ötlet hogyan vigyük be a spiritualitást a munkahelyünkre, legyünk akár alkalmazottak vagy vállalkozók, vagy ha éppen új munkahelyet keresünk.

Tekints úgy magadra, mint egy fénypontra a munkahelyeden. Lásd úgy a munkahelyedet, mint egy templomot, ahol alkalmazhatod mindazt, amit a spiritualitásról tudsz. Kezdj úgy nézni minden szituációt és embert, mintha szent lenne, és lehetőséget nyújtana az együttműködés, szeretet, együttérzés és az odaadás gyakorlására.

Add fel azon hitedet, hogy a munkád – függetlenül attól, hogy mennyire eviláginak is tűnik, mennyire semmitmondó és unalmas. Érd ezt úgy el, hogy azt gondolod, a munkád nagyon fontos, és az életed attól függ, hogy mennyire teljesíted be a munkaköri leírásodat a legmagasabb módon. A legtermelékenyebb gyári munkások is tudtak úgy nézni a monoton munkájukra, mint egyfajta meditációra, egy helyre, ahol elmerülhetnek a jelenben.

Nézzük például egy ruhatáros hölgy esetét, aki azon étterem szíve és lelke volt, ahol dolgozott. Szeretetet és vidámságot sugárzott a vendégeknek, úgy tekintett a munkájára, mint egy szent küldetésre. Keresd azokat az utakat, amelyek segítségével többnek tudod látni a munkádat, mint ami, újraértelmezheted a célját és az értelmét.  

Gyakorold elsőként az együttérzést, amikor emberekkel foglalkozol. Nézz azzal a gondolattal a munkatársaid szemébe, mintha a lelkükbe néznél. A szíved vezesse minden egyes kommunikációdat.

A gyakorlatban a következőképpen nézhet ki:

Kezdj úgy minden telefonbeszélgetést vagy megbeszélést, hogy röviden megkérdezed, hogyan érzik magukat, majd csak azt követően térj rá az üzletre.

Ismerd meg az embereket, a családjukat, a személyes mérföldköveiket és otthoni helyzetüket.
Imádkozz az emberekért és munkahelyi helyzetekért.

Kezdj minden üzleti levelet, e-mailt a következőkkel: „Örültem, hogy beszélhettünk a …”, „remélem jól van”, majd végezd úgy a kommunikációt, hogy „örömmel”, vagy „a következő megbeszélést várva”

Legyél befogadó, hogy felismerd a legjobb utat, módot az emberek kezeléséhez, tartsd tiszteletben a fejlődésüket és légy türelmes.

Megadni az embereknek a lehetőséget, hogy a legjobbjukat nyújtsák, megbízni bennük, hogy a munkájukat elvégezzék a maguk módján – ezek figyelmen kívül hagyása, lefaragása bizonyítottan hihetetlenül romboló és a termelékenység ellen megy.

Amikor leépítések, elbocsátások szükségesek, keresd a leghumánusabb módot a folyamatokhoz. A legprogresszívabb vállalatok segítenek az elbocsátásra kerülő munkatársaknak frissíteni az önéletrajzukat, ajánlólevelüket, hogy könnyebben találjanak új állást. Azon vezetők vitték a legtöbbre és voltak a leg eredményesebbek, akik hibátlanul alkalmazták a fentieket

„Legyél nagyember”, aki jól szolgál az etika arénájában. Spirituális szavakkal élve: nincs olyan, hogy verseny, a bőség elve van – van elég mindenkinek. Keresd az utat, ahol ez igaz, így át fog alakulni a munkád világa. Könnyűvé válik a szívesség, a kedvesség, és könnyen tudod elkerülni azon viselkedési formákat, mint például a pletykálkodás, mások rossz színben való feltüntetése vagy a rosszindulat. Akik félnek, azok nélkülöznek ilyenformán meg fognak lepődni, pletykálkodnak és szurkálódnak csak azért, hogy jobban érezzék magukat. Akik pedig belső biztonságérzettel bírnak, sokkal inkább „előzékenyek” minden helyzetben és végén nemcsak azért érzik jobban magukat, ahogyan viselkedtek, hanem sokkal gyorsabban fejlődnek a karrierükben.
        

Maradj a középpontodban az Isten hitedben, amikor a külső körülmények zordnak tűnnek. Az egyik legszélesebb körben elismert pszichológus naponta kétszer meditál 20 percet a kezelések között, annak érdekében, hogy a középpontban maradjon. Ő a leg nyugodtabb doktor a személyzet között, teljesen mindegy, hogy milyen nehéz eseteket lát, állandóan erősnek látszik. Valamilyenfajta meditációt alkalmazni, az imádkozás vagy az elcsendesedés, visszatarthat a reaktív viselkedéstől és bizonyítottan stressz csillapító. Azon a ponton, amikor már mindent megtettél egy ügy érdekében, a legjobb cselekedet, amit tehetsz, hogy Isten kezébe adod a dolgokat, leveszed a válladról a terhet (ez különösen jó, ha krónikus feszültséggel küszködsz a válladban) és bízol a legjobban, ami csak történhet. Ez a hit működésben, ritkán fogsz így elbukni. Bebizonyítja számodra, hogy nem kell mindig mindent neked csinálni, magadhoz hívod az áldást és segíteni fog. Végső soron egy olyanfajta emberré válhatsz, aki azt mondja magának, hogy egy „varázslatos” életet él a fentiek gyakorlásával. Azon „zseni” vezetőkhöz is csatlakozhatsz, akik úgy tűnik, mindig tudják mi a helyes lépés. Ez a gyakorlat mindig emlékeztetni fog téged, hogy az adott munka vagy üzlet nem a te forrásodból fakad, de végül is, Isten a te forrásod és támogatód.

Légy figyelmes az „Isten” szó használatával kapcsolatban a munkahelyeden, ne told le a kollegáid torkán a spiritualitásodat. A spiritualitás része, hogy ott kapcsolódsz az emberekhez, ahol ők tartanak és tiszteletben tartod a saját folyamataikat. A leghatékonyabb módja a tanításnak a példamutatás, nem pedig az, amit mondunk. Az, hogy megtanuljuk bevinni a munkahelyünkre a spiritualitásunkat, nem csak azt jelenti, hogy az üzleti életünket sokkal élvezetesebbé és sikeresebbé tesszük, hanem azt, hogy te is kiveszed a részed a munkahely átalakításában, sőt hozzájárulsz a hazai vállalati élet átalakításához a béke, az együttműködés és a boldogság porondjává teszed.
 
(Forrás: Kathryn Alice )
 
Forrás: Szabad Akarat