Golenya Ágnes és Jakab István gondolatébresztő beszélgetése kényes témákat; köztük a legnagyobb tabut is érinti. A Viva Natura televízió márciusi adása nyomán…

“Ha az elismert forrásokat kezdjük el olvasgatni, akkor teljes homályban tapogatózunk” – figyelmeztet Ágnes. Úgy gondolja, hogy olvasnunk kell a sorok között, és el kell kezdenünk gondolkodni, hiszen legújabb kutatómunkái során még ő is olyan dolgokat talál, amelyekre rácsodálkozik.

Istennek egy ősnépe volt, ez az ősnép szeretetben, békében, boldogságban terelte nyájait, nem volt mérges kígyó földjein, növényei táplálták a testet, a természet pedig barátja és nem ellensége volt az embernek.

A mai világ, amit ennek a tökéletes  kivetülése mindennek, amit tettünk az elmúlt pár ezer évben a Földanyával.

FOLY

A videón a szív és az agy ellentétes kapcsolatáról; az emberek gondolkodásáról is szó esik. Az elmélkedés kulcspontja az a pillanat, amikor Golenya Ágnes felteszi azt a kérdést: Tetszik-e ez a mostani élet a Földön? El tudunk-e képzelni ennél jobb életmódot magunknak?

Ha a fenti kérdésekre nemmel válaszolunk, akkor el kell kezdenünk máshogy élni, mert az eddigi módszer, ami szerint éltünk és gondolkodtunk, nem vezet jóra.

Ha eddig ragaszkodtunk a földi javainkhoz, és esetleg felhalmoztuk őket, akkor meg kell tanulnunk elengedni, mert a ragaszkodás rombol. Erre azonban csak az “újjászületett ember” képes.

BORIT_elele_nagyobb

Egy olyan világ megteremtése a célunk, amelyeknek a szeretet és a béke az alapja, és nem a megosztás, hatalmaskodás, gyűlölködés – de a mennyországból Isten nélkül pokol lesz.

Forrás: Viva Natura – youtube.com

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.