A Fox News névtelenséget kérő informátora szerint, Julian Assange és a Wikileaks befektetői gőzerővel keresik a megoldást, hogy az alapító és a Wikileaks szerverei biztonságban legyenek – főleg az őket elhallgattatni kívánó kormányzati szervek elől.

Az egyik lehetséges választás Sealand, ami a világ legkisebb független országa – saját pénzzel, uralkodó családdal és rendszámtáblával, igaz autó egy sincs, mivel Sealand csak egy mesterséges szigetecske. Van viszont jó pár dedikált szerver (ezek bérbeadásából él az „ország”) – Sealand szervereinek segítségével bárki bármi tárolhat és pakolhat a webre, igaz a sávszélesség nem a legjobb.

A Wiki befektetők Sealand mellett más megoldásokon is gondolkodnak, ezekből az egyik egy hajó vagy flotta vásárlása lenne, ahol kényelmesen elfér az alapító Julian Assange és stábja, valamint a szerverek is. A hajó természetesen semleges vizeken közlekedne, így egy ország kormánya sem babrálhatná őket különösebben. A szcientológia egyház alapítójának Ron Hubbardnak bevált az elképzelés, ő pontosan így tengette életének utolsó évtizedeit, gyakorlatilag érinthetetlenül.

Forrás: Techline