Ma egy számomra nagyon megdöbbentő dologról kell írjak. Lehet, hogy többen látták már ezt a videót, ami bejárta a világot. Hozzám tegnap a 15 éves fiam jött oda sokkolva, hogy ezt a videót látnom kell. Végignéztem, és a könnyeimmel és az indulataimmal nem tudtam mit kezdeni és nem tudok azóta sem.

Ma egy számomra nagyon megdöbbentő dologról kell írjak. Lehet, hogy többen látták már ezt a videót, ami sajnos bejárta a világot. Hozzám tegnap a 15 éves fiam jött oda sokkolva, hogy ezt a videót látnom kell. Végignéztem, és a könnyeimmel és az indulataimmal nem tudtam mit kezdeni és nem tudok azóta sem. Két része van a videónak. Az első megható. Egy kutyát a több sávos autópályán elüt egy autó. Egy másik kutya az élete kockáztatásával bemegy a száguldozó autók közé és végigvonszolja a bajba jutott mozdulatlan társát, hogy el ne üssék mégegyszer. Ezzel a tettével megmentette kutyatársa életét!!!!
A videó másik része sajnos korán sem szívmelengető. Egy két éves kislányt elüt egy autó brutálisan nem törődöm módon ott hagyja. Sok-sok ember elmegy mellette, majd még egy autó áthajt rajta. Jól olvassa mindenki, még egy autó átmegy rajta!!!!!! Egy nő odébb teszi, mint egy zsákot, nem törődik a haldokló kislánnyal. Mire az anyukája odaért, sajnos a kislány már életét veszítette. 
 

Ami miatt úgy gondoltam, hogy muszáj írnom erről, mert soha életemben nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet. Sokkal több együttérzés és "emberség" van egy kutyában, mint sok sok emberben????  Az emberség már az állatok tulajdonsága lesz, nem az embereké? Létezik az állatság fogalma, ami az emberség állati megfelelője lehetne. Sajnos ezt a jelzőt is negatívként könyveltük el, pedig e videó láttán megalkothatnánk az állatság fogalmát, ami egy magasztos, pozitív jelző lenne. Nem térek magamhoz eme videó láttán! Éppen itt lenne az ideje, hogy felébredjünk és próbáljunk odafigyelni egymásra, embertársainkra. Gond nélkül elmegyünk a bajba jutottak mellett. Ha ennek a pici lánynak a halála ki tudná nyitni az emberek szemét, talán egy kicsit meg tudná onnan fentről bocsájtani azt a mérhetetlen érdektelenséget, amit a halálakor tanusítottak "embertársai":-( 

R.I.P. pici lány, nyugodj békében!

Ha valaki meg kívánja tekinteni az eredeti videót is, az alábbi linken elérhető:

http://www.youtube.com/watch?v=sUWUlA6dNQ8