Sokféle spirituális gyógymódról lehet mostanában hallani, de a delfinek energiájával történpő gyógymód mégis nagyon újszerű és figyelem felkeltő. Ehhez nem kell más, mint egy delfinek iránt elkötelezett spirituális gyógyító, és olyan belső békét megteremteni kívánó kliens, vagy beteg, sérült gyermek, aki vonzódik a delfinekhez. A kapcsolat megteremtése a gyógyító feladata, de a gyógyítás a delfineké.

Kénytelen vagyok az interjút nagyon is személyes megközelítésben indítani. Ugyanis ritkán szoktam úgy ismerkedni, mint ahogy Anettet (akkor még Alianát, ma Titaniát) megismertem. A Facebookon keresztül vettük fel a kapcsolatot, mert megláttam, hogy delfin elvonulást szervez, én pedig imádom a delfineket. Az elvonulás szót és fogalmat is ismerem, de a kettő együtt felkeltette az érdeklődésemet. Aztán rájöttem, hogy ez a kapcsolat sokkal szélesebb körű és gyümölcsözőbb lehet egy utazás megszervezési folyamatánál, hiszen egy spirituális csoportba csöppentem.

Anette spirituális oktató, Aura-Soma tanácsadó, delfinekkel úszást szervez általában Egyiptomba, delfin energiákkal nemcsak gyógyít, hanem tanfolyamokat is szervez, és működteti a BlueDolphin Klubot is, ahová az ezek iránt érdeklődő embereket gyűjti össze. Természetesen búvárkodik, fotózik, és remekül ért a technikához, belső indíttatásra indítgatja el honlapjait, jelenleg hatot működtet, és rengeteg információt rak fel a netre. Miközben újságíróként az interneten böngésztem, gyakran botlottam a lapjaiba, írásaiba, így szinte szükségszerű volt számomra, hogy ismét felkeressem egy interjúra.

 
  Honnan jött az indíttatás, az ötlet, hogy delfinekkel kezdjél mélyrehatóbban foglalkozni?
  Kisgyermekkorom óta foglalkoztattak a delfinek. Mindig azt mondtam, hogy én "delfinúszással” úszom, de ez akkor csak gyerekes elszólás volt. Úgy kaptam az üzenetet a Kék delfinektől, hogy fel kell vennem velük az energetikai kapcsolatot.

  Ez így nagyon misztikusan hangzik…
  Nyilván karmikusan, és nagyon mélyen ősi kapcsolatom lehet a delfinekkel. Telepatikus úton és álmokban kaptam információkat tőlük, akik annyira vonzók számomra is, mint annyi embernek. Hiszen mosolyra fakasztanak minket, amikor csak rájuk nézünk, és megszáll minket a végtelen béke és nyugalom a jelenlétükben.

  Pedig hatalmasak és ragadozók, de ez az eszünkbe se jut a közelükben.
  Nem, mert békét és nyugalmat sugároznak, és olyan energiájuk van, aminek a közelében mi magunk is békéssé, lenyugodottá válunk. Pont azért hoztuk létre a BlueDolphin közösséget is, hogy kapcsolatot teremtsünk emberek és a delfinekek között. A delfinek ugyanis segíthetnek nekünk, ha képesek vagyunk összekapcsolódni energiájukkal akár személyesen, akár telepatikusan. Ők a játékosság és az öröm szimbólumai, és pont ezeket az energiákat és tulajdonságokat, képességeket akarjuk visszahozni a mindennapi életünkbe általuk. Az a kincs, amit én kaptam a delfinektől, megváltoztatta az életemet.

  Annyira pozitív élményt jelentett a velük való első találkozás?
  Az a mérhetetlen öröm és inspiráció, a feltétlen szeretet képessége, amivel rendelkeznek, arra késztetnek, hogy mi emberek is megtaláljuk ezeket sajátmagunkban és a világunkban. Az kezdett el foglalkoztatni, hogy milyen módon tudnak nekünk segíteni és én ebben milyen módon tudom kivenni a részemet. Kétféle utat találtam hozzájuk. Az egyik a fizikai kapcsolat a delfinekkel. Léteznek különböző delfinterápiás gyógyközpontok és vannak helyek, ahol lehet együtt úszni vadon élő delfinekkel, delfin rajokkal. Csakhogy nem vagyunk tengerparti ország, így ez meglehetősen költséges elérési lehetőség. A másik elérhetőbb lehetőség, hogy hang, képek és energiakezelés kapcsán, telepatikus módon kapcsolatot teremthetünk a delfinekkel és gyógyító energiáikkal. Ezek képesek hozzásegíteni a félelmek és frusztrációk elengedéséhez, a belső erő és harmónia felfedezéséhez. Sőt, sérült gyerekek fejlődésében is szerepet játszhat.

Ha jól tudom az autista gyerekek gyógyítása szinte csak kizárólag delfin terápiában képzelhető el. Meglehetősen szép eredményeket tudnak felmutatni.
Így van. A delfinek természetes életörömükkel, játékosságukkal és kedvességükkel, intenzív szeretetvágyat, és természethez való kötődést ébresztenek bennünk. Kutatások is bebizonyították, hogy már a delfinek hangja, vibrációja is jótékony hatással van az emberi energiamezőre. Mivel itthon nincs alkalmunk élő delfinekkel találkozni, legalább telepatikusan össze tudunk kapcsolódni gyógyító energiáikkal.

Mi is akkor a delfin energiagyógyítás?
Az energia gyógyítás egy intuitív változata. A kezelés során a gyógyító csatornaként működik kapcsolatot teremtve a delfinek tudatosságának és energiájának továbbításával. A kliens ugyanazt az érzést kapja meg, mintha fizikailag is kapcsolatban lenne a delfinekkel, miközben hallja a tenger zúgását és a delfinek hangjait. Kedvenc mottóm, hogy a delfingyógyítás nem arról szól, hogy megjavítsunk valamit, ami rossz, hanem megtaláljuk a teljesség energiáját, ami mindannyinkban bennünk van. Ez a szeretet és az öröm frekvenciájának egyik útja, hogy lehorgonyozzon az ember szívében.

  Miben segíthet végül is a delfinterápia?
  Nagyobb önszeretet és önelfogadást ad. Gyógyulás fizikai, mentális, érzelmi és spirituális szinten. Mélyebb belső béke és mélyebb belső öröm megtalálása. Játékosság. Harmonikus kapcsolatok kialakítása. Növeli a felelősségvállalást önmagunk iránt. Növeli a kapcsolatot a természettel. Több szabadság, kevesebb félelem az életben. Szívünk vágyának gyorsabb manifesztálása. Segít meglelni az egység, közösség érzését. Mindenkinek ajánlható, aki szereti a delfineket és szívesen összekapcsolódik az energiáikkal.

  Most azonban pont a személyes találkozásra készültök egy páran.
  Igen, éppen június 5-én indulunk Egyiptomba egyhetes delfin elvonulásra.

Kellőképpen biztonságos hely ez manapság?
Ott nem volt semmi, nagyon messze van Kairótól. Még Hurghadától megyünk minibusszal három-négy órát, és ott van egy mindentől elkülönített természetes hely, egy öko táborhely. Elzárva a civilizációtól, de mégis minden kényelemmel felszerelt kis falu, ahová csak elvonulók és búvárok járnak. Itt nincsenek turisták. A végtelen béke, csend és nyugalom uralkodik a Vörös tenger partján.

  Elvonulásra alkalmas. Vannak közös meditációk?
  Igen vannak reggelente, sőt még este is. Megosztunk az olvasókkal egy meditációt, üljenek le, és próbálják ki, most!

 
Milyen a találkozás a delfinekkel? Kell hozzá búvár tapasztalat? Te búvár is vagy!
  Nem kell, mert mindenki csak sznorkelezik, és a mentőmellény viselete kötelező. Egy héten háromszor megyünk be a tengerbe a delfinekhez egy hajóval, ahol – kijelölt helyen – szoktak megadott időben előfordulni  csapatostól. A hajón vannak a megfigyelők, akik jelzik, amikor látják a delfin rajt közeledni. Akkor ugrunk be a vízbe és és a bójákkal kijelölt területre megyünk. Szigorú szabályok vannak, a delfinek érdekében elsősorban, mert az ember veszélyes olykor a delfin számára, nem pedig fordítva.

És mindig jönnek a delfinek?
Általában. Egyszer egy zajos olasz csoporttal voltunk a hajón – akkor nem jöttek…

És meg szabad érinteni a delfineket?
Nem. Majd ők megérintenek minket, ha akarnak.

Más, mint az idomított delfinekkel úszás, mint amiben nekem is volt részem…
  Természetesen más, mert ez nem mutatvány. Ez a delfinek természetes közege.

Már csak pár nap az indulásig. Ha hazaérkeztetek, visszatérünk az élmények megosztása végett és várom a beszámolót, amit majd megosztunk az olvasókkal is.

 
További információk:

Kék Delfinek Világa
Blue Dolphin
 

A fotókat Ambrus Anette, Titania készítette.
 
– eszme –