A felszínen katasztrófa és erőszak dúl a világban, és a dolgok sötétnek látszanak. Ám ezzel egy időben, a lélek csendjében és nyugalmában, a mélyben valami más is történik…

A felszínen szörnyűség, háború és katasztrófa dúl a világban, és a dolgok sötétnek látszanak. Ám ezzel egy időben, a lélek csendjében és nyugalmában, a mélyben valami más is történik:
 
Egy belső forradalom zajlik, amint néhány embert megszólít és hív egy magasabb tudatosság. Egy csendes forradalom, amely belülről kifelé terjed és a mélyből halad a felszín felé.
 
Ez egy globális hadművelet. Egy spirituális konspiráció. A bolygó minden nemzetében jelen vannak alvó sejtjeink.
 
Úgy is nevezhetnének bennünket, hogy a Tudatos Hadsereg. Buzgón és örömmel követjük azokat a parancsokat, amelyeket a Központi Szellemi Vezérlőközpontból kapunk.
 
Nem látsz minket a TV-ben. Nem olvasol rólunk az újságban. Nem hallasz rólunk a rádióban.
 
Mi nem keressük a dicsőséget. Nem hordunk egyenruhát. Akad köztünk mindenféle méretű, alkatú, bőrszínű és stílusú ember.
 
Legtöbbünk névtelenségben tevékenykedik. Csendesen dolgozunk a színfalak mögött, a világ minden országában és kultúrájában.
 
Kistelepüléseken és nagyvárosokban, hegyek közt és völgyekben, farmokon és falvakban, bennszülött törzsek közt és távoli szigeteken.
 
Lehet, hogy elmész mellettünk az utcán, és észre sem veszel minket. Titkos ügynökök vagyunk, akik a háttérbe húzódva tevékenykedünk.
 
Számunkra nem érdekes, hogy kié lesz a végső dicsőség, csupán az, hogy a munka el legyen végezve.
 
Olykor észrevesszük egymást az utcán, egymásra mosolygunk, és megyünk tovább az utunkon.
 
Napközben sokunknak van rendes munkájuk is, de az  igazi munkára a rendes munkaidőn kívül kerül sor: elménk és szívünk erejével lassan egy új világot teremtünk.
 
Békés, titkos szeretetbombákat szórunk le, amikor senki sem figyel: verseket, öleléseket, zenét, fényképeket, filmeket, kedves szavakat, mosolyt, meditációt és imát, táncot, társadalmi szolgálatot, honlapokat, blogokat és a kedvesség megannyi kifejeződését…
 
Mindannyian a saját magunk módján fejezzük ki önmagunkat, a bennünk lévő egyedi tehetség révén.
 
„Légy te magad az a változás, amit látni akarsz a világban!” – ez a mottó tölti meg a szívünket. Tudjuk, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy a valódi átalakulás végbemenjen.
 
Tudjuk, hogy a magunk csendes és szerény módján megvan bennünk az összes óceán együttes ereje. Munkánk lassú és aprólékosan kidolgozott, mint a hegyek képződése. Első pillantásra még csak nem is látható mégis hatalmas kőzetlemezeket mozgat meg az eljövendő évszázadokban.
 
A 21. század új vallása a szeretet. Nem kell, hogy magas műveltségű legyél, nem kell, hogy valamiféle különleges tudás beavatottja légy, hogy megértsd. Szívünk bölcsességéből fakad,
mely benne él a mindenkiben ott rejlő örök, fejlődést támogató impulzusban.
 
Légy te magad az a változás, amit látni akarsz a világban! Senki más nem képes ezt megtenni számodra.
 
Most toborzást tartunk.
 
Talán te is csatlakozol hozzánk vagy már meg is tetted ezt.
 
Isten hozott! – az ajtó nyitva áll.
 
(Ismeretlen szerző)