A jó állapotban fennmaradt 17. század épületre Pendle-hegy közelében lévő Barley falucskában bukkantak. A ház egyik lepecsételt szobájában egy befalazott macska csontjait fedezték fel, a feltételezések szerint az állatot “építették be”, hogy megóvja a ház lakóit a rossz szellemektől.

Boszorkánytanyát fedeztek fel Nagy-Britanniában, Lancashire-grófságban a United Utilities közműszolgáltató cég munkásai.
  
A történészek elképzelhetőnek tartják, hogy a ház esetleg a pendle-i boszorkányok valamelyikéé lehetett. A környéken 1612-ben egy tucat asszonyt fogtak perbe, akiket 10 ember meggyilkolásával vádoltak. Tíz asszonyt 1612. augusztus 20-án akasztottak fel Lancasterben, az egyik vádlott, Elisabeth Sowthern a börtönben hunyt el, Jennet Prestont pedig szülővárosában Yorkban végeztek ki.
  
Simon Entwistle, a pendle-i boszorkányper szakértője szerint a felfedezés jelentősége Tutanhamon sírkamrájának a megtalálásával vetekszik.
  
"Mindössze néhány hónap választ el minket a pendle-i boszorkányper 400. évfordulójától és itt egy rendkívül ritka leletre bukkantunk, az egykori boszorkányvilág szívében" – vélekedett Simon Entwistle, aki szerint bárki is ítélte a macskát ily szörnyű sorsra, egyértelműen az ártó szellemek ellen keresett védelmet.
 
Forrás: MA.hu