Interjút készítettünk Balogh Bélával és Matolcsi Zoltánnal, ennek első részét itt eleveníthetitek fel, a folytatás pedig alant, kellemes időtöltést, utána pedig gondolatokban gazdag elmélkedést kívánunk!

Fényportál: Nekem egyre jobban felkelti az érdeklődésemet ez a Bölcsesség Iskola… Mit lehet ott tanulni pontosan?

Matolcsi Zoltán: Különböző témájú és különböző szintű tanfolyamok anyagát állítottuk össze, lehetőleg úgy, hogy a tanulók haladását a megértés és gyakorlat útján megkönnyíthessük. Alapvető – és az első két tanfolyamon ismétlésre kerülő téma – a működő, érthető, kutatási eredményekkel alátámasztott világkép, melynek ismerete nélkül az ember olyan, mintha egy rossz, ráadásul minden logikát nélkülöző térkép segítségével igyekezne megtalálni a jó utat. Reménytelen próbálkozás! A jó világkép viszont olyan, mint a biztos, jó alap, amelyre azután nyugodtan bármit fel lehet építeni.

Fényportál: A jó világkép tehát alapismeret. Mi épül rá?

Balogh Béla: Első sorban egy használható életviteli tanfolyam, amely során az ember végre megérti, mit miért tegyen, mondjon, minek mi a hatása, következménye, továbbá megtanulhatja, hogyan bánjon a fizikai világban használt fizikai testével, hogy az a lehető legjobban kiszolgálja, amíg a földi síkon tartózkodik.

Fényportál. A fizikai testet csak egy földi síkon mozgó-élő eszköznek tekintitek?

Matolcsi Zoltán: Úgy fogalmaznék, hogy nyilvánvaló (Nobel-díjas kutatási eredményekkel alátámasztott tény), hogy az ember (i lény) sokkal több, mint a fizikai teste. A fizikai test egy elektromágneses elven működő „biorobot”, egy fajta „munkaruha”, amely sok örömet és lehetőséget ad, ha jól bánunk vele, de rengeteg szenvedést és gondot okozhat, ha elhanyagoljuk, vagy rossz gondolatokkal, lehúzó érzelmekkel ill. nem megfelelő étellel és itallal romboljuk.

Fényportál: Na, és mi következik ezután?

Balogh Béla: Egy meditációs tanfolyam. Persze nem akármilyen. A meditáció nem teljesen veszélytelen gyakorlat, és a hozzánk forduló betegektől, ill. segítségkérőktől tudjuk, hogy bizony alig van olyan iskola – ha van egyáltalán – ahol megtanítják a fizikai testbe való tudatos visszatérést, még mielőtt ez valamelyik meditációban bekövetkezne, ill. megtanítják, hogy miként kell fénnyel lezárni a meditáció alatt kinyíló energiaközpontokat, az ún. csakrákat. És, hát az sem mindegy, hogy milyen a spirituális védelem a meditáció alatt…

Balogh Béla

Balogh Béla

Fényportál: Ez egyre érdekesebb. Ha jól értem, meditáció közben valódi testelhagyás is bekövetkezhet?

Balogh Béla: És gyakran be is következik. Viszont akkorra már nem árt tudni, hogy az ember hova hangolódik be, és milyen természetű az a világ, amit megtapasztal.

Fényportál: Mégis, ez nem csupán az agynak a képzelődése, a fantázia világa, ahogy mondani szokták?

Balogh Béla: Akkor kezdjük azzal, hogy az agy nem tud sem gondolatokat, sem képeket, sem álmokat létrehozni. Ez kísérletekkel bizonyított és bizonyítható. És akkor innen induljunk tovább…

Fényportál: Hallottam, hogy gyermekekkel is foglalkoztok…

Matolcsi Zoltán: Ahogy a Dalai Láma mondta: „Ha minden 8 éves gyermeket a világon megtanítanánk meditálni, egy generáción belül megszűnne az erőszak a világban.” A meditáció élményszinten tudja biztosítani azt a belső tudást, hogy nem vagyunk egymástól elválasztva, nem vagyunk különálló lények, és nem tudunk másnak ártani anélkül, hogy önmagunknak is ártanánk. A gyermekek még nagyon nyitottak, ezért rendkívül könnyen hangolódnak rá a Szeretet által vezérelt Univerzum törvényeivel való együttműködésre… arról nem is beszélve, milyen hálásak a szülők, amikor egyre nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb csemetéjük akár egy-két alkalom után.

Matolcsi Zoltán

Matolcsi Zoltán

Fényportál: Más tanfolyamok is vannak?

Matolcsi Zoltán: A jelenleg futó tanfolyamaink: Bevezetés a meditációba, Mit tehetünk magunkért? A lélek gyógyító csendje, Meditációs tanfolyam gyermekeknek, továbbá hamarosan debütál a Teremtés tanfolyam, amely minden bizonnyal kétrészes lesz és az Érzelmek és gondolatok ellenőrzése c. tanfolyam. És persze vannak előkészületi fázisban lévő tanfolyamaink: Szakrális geometria tanfolyam,  Megbocsátás-elengedés, Önismeret és párkapcsolat stb.

Fényportál: Fel vagytok készülve arra, hogy esetleg egyre több érdeklődőt kell fogadnotok?

Balogh Béla: Azt mondanám, hogy erősen készülünk erre. Épül az új meditációs-, oktató-, gyógyító központ Piliscsabán, az Álomvölgyben. Adományokból épül, ezért nehezen tervezhető egy befejezési időpont, de úgy gondolom, már csak néhány hónap választhat el attól, hogy ott tudjuk fogadni az érdeklődőket… Ezt az épületet a tervező, Légrádi Csaba, belerajzolta az „élet virága” mintába, így formailag és energetikailag valami egészen különlegeset alkotott, aminek a hatása már most is erősen érezhető… Hétköznapi tapasztalat, hogy aki meglátogatja, valahogy nem akaródzik neki onnan elmenni, annyira jól érzi magát az épületben… Persze lehet, hogy ehhez van valami közük a láthatatlan világok Mestereinek és az Angyaloknak is

fehersaspaholy.hu

bolcsessegiskola.hu

Fehér Sas Páholy Alapítvány

Bankszámla szám:  73600149-11118792

Minden kis adományt hálás szívvel köszönünk.

Címlapkép: lelekcafe.hu

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.