Ez a módszer amellett, hogy nagyon egyszerű, remek indító lépés a harmadik szem felnyitásához. E vizualizációs meditáció segítségével aktiválható a csakra működése, és lehetővé teszi az aura, vagy akár a szellemvilág megtapasztalását.

Csak annyit kell tenned, hogy elképzelsz egy aranyszínû, egyenlõ oldalú háromszöget a harmadik szem csakrádhoz (mely a homlokod közepén található). Nyugodtan, feszültségek nélkül tartsd ott a háromszöget. Vagyis ne erõlködj feleslegesen, csak oda kell képzelned azt. Ezzel beindítod a csakra mûködését, és képessé válsz arra, hogy lásd a szellemvilágot, vagy éppen az aurádat.
 
Ha bármilyen kellemetlen érzés jelentkezne, akkor hagyd abba műveletet, mert nagyon könnyen kiéghetsz.
 
Ezt a gyakorlatot bárhol, és bármikor előveheted, nem kell hozzá mély relaxációba kerülni, egyáltalán nem bonyolult, és mégis nagyon hasznos.
 
Miután pár percig gyakorlod ezt, megpróbálhatod látni a saját aurádat, vagy másét, illetve az õrangyalodat stb. Az auralátáshoz nem kell mást tenned, mint hogy felemeled a tenyeredet kényelmes távolságban magad elõtt, majd átnézel az ujjaid között. Ekkor elkezd majd körvonalazódni az aurád az ujjaid között. Vagy pedig más teste mellett (kb. egy negyed méter távolságban) elnézel. Fontos, hogy a tekinteted ne mozgasd, mert akkor eltûnik, amit eddig láttál.
 
Õrangyal látásához elõször gondolatban küldj egy üzenetet neki, pl. „kérlek angyalom, állj x helyre, mert szeretnélek harmadik szememmel látni téged. Köszönöm!". Ezután simán arra a területre nézel, ahova az angyalod ment.
 
Természetesen szinte bármikor el lehet végezni ezt, de érdemes naponta legalább egyszer más gyakorlatokkal, és közbeékelt szünetekkel együtt. Érdemes mindig lehetõleg ugyanabban az idõben végezni, persze az sem katasztrófa, ha épp kimarad, vagy pár órával elõbb, illetve késõbb mûveled mint általában. Viszont minél inkább egy bizonyos idõpontban csinálod a gyakorlatokat, annál hatékonyabbak lesznek, mert az agyad rá fog állni arra, hogy "kérem szépen most ennek van itt az ideje", és automatiksan ráhangolódsz a feladatokra.

Forrás: Auranka