Este hét órakor kezdődött az előadás. Teljes teltház volt, sőőőt plusz székek is bekerültek. Pár perc késéssel jött be Soma. Nagyon csinos volt. Egy fekete-fehér kis szűk térdig érő ruha, piros kis kosztümkabát, piros cipő és hozzáillő piros ékszekek. Minden teljesen rendben volt rajta :-)

Este hét órakor kezdődött az előadás. Teljes teltház volt, sőőőt plusz székek is bekerültek. Pár perc késéssel jött be Soma. Nagyon csinos volt. Egy fekete-fehér kis szűk térdig érő ruha, piros kis kosztümkabát, piros cipő és hozzáillő piros ékszekek. Minden teljesen rendben volt rajta :-) Legendás haja most nem volt olyan rakoncátlanul göndör, talán növeszti… Azonnal megtalálta a nexust a közönséggel. Az előadás címe azonos a könyvével, – Az új egyensúly. Én olvastam is ezt a könyvet, már akkor is lekötött így végképp kíváncsi voltam milyen lehet ez a szerző személyes előadásában. 

Mint megtudtam, hídgeneráció tagja vagyok. Olyan robbanásszerű változás megy most végbe, ahol mi vagyunk az átkötők. Mit is jelent ez pontosan? A szüleink, sőőt a nagyszüleink idejében elképzelhetetlen volt, hogy a nagyi odaballag a nagyapa elé és azt mondja neki: " Te Béla, azt beszéltük a csajokkal, hogy elmegyünk 3 napra valahova. Wellnesselgetünk, iszogatunk, beszélgetünk…" Háááát azt hiszem kapott volna olyan wellnest, hogy a fal adja a másikat! Abban a korban az asszonynak hallgass volt a neve. A mostani középkorú generáció már próbálgatja a szárnyait, itt már akad olyan nő, aki ki tudta magának harcolni az individualitását. A most felnövő huszonévesek körében pedig az elképzelhetetlen, hogy bárkit is gúzsba lehessen kötni. 
A másik számomra nagyon érdekes és valóban elgondolkodtató dolog a férfiak hozzáállásának kérdése volt. Soma rávilágított, hogy a nők nagyon felébredtek évszázados szunnyadásukból. Ki vannak éhezve az önmegvalósításra, a szabadságra és a minőségi szexre. Ezt ki is követelik maguknak és mennek a dolgok után. Igenám, csak közben sorra mennek tönkre a kapcsolatok a házasságok. Miért? Mert mi nők ezt nagyon rosszul csináljuk!
 A férfi amióta világ a világ, akkor férfi, ha kemény, rezzenéstelen, érzelemmentes… Egy férfi nem nyavalyog, nem sír!!! Gondoljunk csak bele, milyen hatalmas elvárás volt ez mindig is. Ezt az elmúlt évtizedek beleégették a férfiakba. Egy férfinak nincsennek érzelmei??? Egy férfinak nincsennek lelki fájdalmai??? Mi nők, azonnal elmegyünk a legjobb barátnőnkhöz, és kibeszéljük magunkból sérelmeinket, sőt együtt meg is találjuk rá a megoldást. Ehhez képest, egy férfi nem lelkizik, nem beszéli meg a haverjával a lelki gondokat. Ma már nem az a macsó csávó, aki kétnaponta elveri az asszonyt és magáévá teszi a falu összes nőjét. Ma már, ha valaki azzal kérkedik egy nőnek, hogy a héten 5 partnere is volt, a nő bizony veszi a bátorságot, és megkérdezi a férfitől, hogy és a nőknek jó volt, kielégítő együttlét volt ez a számukra? Mire is akarok – illetve akar Soma –  kilyukadni? Arra, hogy a nők elvettek mindent a férfiaktól, amitől eddig férfinak tudták érezni magukat. Azt várjuk el tőlük, hogy megértsék a lelkünket, hogy beszélgessenek velünk, hogy ne a TV–t bámulják este, hanem jöjjenek velünk lelki szeánszokra és ne azzal bizonygassák a macsóságukat, amivel eddig. A mai nőnek a mai ideális férfi meditáló, érzékeny, nyitott és lelkizős. Ezek a jelzők még csak mutatóban sem fordulhattak volna meg a nagypapám macsószótárában! Szegény férfiak pedig nem értik az egészet. Próbálják felvenni a ritmust, kinek sikerül, kinek még nem. Mi nők, túl gyorsan akarjuk ezt a változást. Elbeszélnek a párok egymás mellett, nem is értik, mit mond, mit akar a másik. Ezért ez az óriási számú válás napjainkban. 
Lényegében erről beszélt Soma, tarkítva előadását sok –sok adattal, sok könyv ajánlással. Lenyűgöző 2 óra volt. Vicces, lényegretörő, érthető és remélhetőleg felébresztő. Sokan vádolják őt túlzott feminizmussal. Hááát, ez az utolsó jelző, ami eszembe jutna az előadást hallva. Azt vettem én személyszerint észre, hogy Ő pont elítéli ezt, és attól fél, hogy nagy pofont kapnak még azok anők, akik azt képzelik, hogy mindent pont úgy meg tudnak tenni, mint a férfiak…
Nagyon élveztem Soma Mamagésa 2 óráját. Mindenkinek ajánlani tudom, hogy ha lehetősége van, menjen el egy előadására. Egyben ajánlom a könyveit, főként az Új egyensúly címűt. 

Monca