A numerológia tudománya azon az ősi elméleten alapszik, hogy mindegyikünk spirituális lény vagy lélek, aki többszöri reinkarnációt él át a Földön a fejlődés és a megvilágosodás érdekében. A hibák elkerülése végett meg kell ismernünk előző életünkből hozott terheinket, hibáinkat, hogy tanulhassunk tévedéseinkből. A numerológiában ezt a terhet karmikus adósságnak nevezik.

A numerológia tudománya azon az ősi elméleten alapszik, hogy mindegyikünk spirituális lény vagy lélek, aki többszöri reinkarnációt él át a Földön a fejlődés és a megvilágosodás érdekében.

 
Hosszú evolúciónk során a reinkarnáció útján nagy bölcsességre teszünk szert, sok jó döntést is hozunk jövőbeli életünk érdekében. Persze hibákat is vétünk, de van, hogy ajándékokat kapunk a sorstól. A hibák elkerülése végett meg kell ismernünk előző életünkből hozott terheinket, hibáinkat, hogy tanulhassunk tévedéseinkből. A numerológiában ezt a terhet karmikus adósságnak nevezik.
 
A számok, melyeket karmikus adósság jelzővel láttak el a 13, a 14, a 16 és a 19. Ezek a kétjegyű számok különös jelentősséggel bírnak, s a numerológia magját alkotó számok csoportjába tartoznak. A legfontosabb számok közé tartoznak, a sorsszám, a névszám és a születésnapszám mellett. Mindegyiknek saját karaktere van és egyedi rezgéseik is.
 
Mikor a numerológiai számaidat fejtegeted, különösen az alapszámaidat, talán szembetalálkozol majd az 1, 4, 5 és 7-es számokkal. Ezek az egyjegyű számok általában egy többjegyű szám számjegyeinek összeadásából (redukálásából) erednek. Ha például az eredményed 1, az lehet a 10-es szám (1+0=1) összege is, vagy akár 19, 28, 37, 46-ezek mind a 10-est eredményezik, mely ugye az 1-es végeredményt hozza ki. Ugyanakkor csak a 19-es szám esetében beszélhetünk karmikus adósságról! A karmikus adósság szintén összefüggésbe hozható a 4, 5 és 7-es számokkal is, melyek több kétjegyű számból létrejöhetnek, viszont, ha a 4 a 13-as számból képződik, vagy az 5 a 14-esből, esetleg a 7 a 16-osból, akkor máris karmikus adósság számra leltünk!
 
Karmikus adósságot a numerológia különböző területein is felfedezhetünk, akár a születési dátumunk, vagy a nevünket vizsgálata során.
 

Szerző: Sáfrány Zsófia

Forrás: Számmisztika

  

Forrás: