Rád néz, és tudja. Mindent tud, és nem kell hozzá kristálygömb, vagy kártya vagy bármilyen hókuszpókusz. Beléd lát, és téged is belelát az univerzumba – így tudhatja azt is, mi vár rád.

A léleklátó érzékeli a személyiséged, a kisugárzásod, az érzéseid és a gondolataid. És ami a legfontosabb: érzékeli azt is, amit még te sem tudsz magaddal kapcsolatban.
 
Hogyan lát a léleklátó?
 
Rád néz, feltesz egy-két kérdést, és egyszerűen tudja. Elég rádhangolódnia, és máris mintha csapolná le rólad az információkat – persze csak azokat, amikre a tanácsadáshoz szüksége van. Érzékeli az energiákat, az áramlás útjában álló akadályokat, és képes tisztán látni, mi a szereped egy adott szituációban, miért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd.
 
Nem szimbólumokat látok, hanem konkrét történéseket
 
„Magam elé tudom idézni a múltat, a jelent, a jövőt. Az eseményeket képszerűen látom, mintha filmet néznék. Megvizsgálhatom például két ember kapcsolatát. Ilyenkor kivetítem őket kb. 30 centis nagyságba, egymás mellé hozom a képeiket, és megkeresem, hogy milyen kapocs van köztük, van-e engergiablokk. Nem szimbólumokat látok, hanem a konkrét történéseket. Az a fontos, hogy értelmezhető tanácsot, iránymutatást tudjak adni, hiszen ezért jönnek hozzám. Nem az a lényeg, hogy meglássam azt, amit a másik amúgy is tud – teszem azt, hogy mit evett reggelire -, hanem arra vár, hogy segítsek, mert elakadt, és nem látja önmagát tisztán.”
 
A jövő – kódolva
 
A léleklátók képesek arra is, hogy lássák a jövőd. Az egyén nem egy önmagában létező valami, hanem az univerzum összefonódásainak, interakcióinak szerves részét képezi. Az idő is csak egy kreált, viszonylagos fogalom, nem nehéz az embert elhelyezni másik térben, másik időben, vagy akár egyetlen pillanat alatt érzékelni múltat, jelent és jövőt. Ennek ellenére az érzékelt jövő változtatható, és sokszor az önmegismerés, az önelemzés fontosabb, mint a bekövetkező események.
 
Pontosan tudni a jövőt
 
„Látom, hogy a velem szemben ülőnek születik-e a közeljövőben gyereke, és ha igen, akkor milyen nemű. Le tudom írni, hogyan fog kinézni a férje, mi lesz a foglalkozása, sőt azt is, hol ismerkednek meg. Meg tudom mondani, hogy mi lesz a munkája, vagy hol fog élni, de mégsem ezen van a hangsúly. A legjobb az lenne, ha a jelenükre lennének kíváncsiak az emberek. Számomra nem az az információ, hogy egy év múlva magas, barna hajú férje lesz valakinek, hanem hogy mi segítheti hozzá. Például, hogy meg kell tanulnia, mi a szerepe egy párkapcsolatban. Mert a jövő nem előre eldöntött tény, változhat a kép, én a legvalószínűbbet látom.”
 
Kezdj el látni!
 
Lylia szerint bárki kifejlesztheti magában ezt a képességet, hiszen a szellem saját képességéről beszélünk, amivel valójában mindenki rendelkezik. Ha meghallgatod a belső sugallatokat, ha figyelsz a megérzéseidre, azzal hatalmasat léptél abba az irányba, hogy lelked összes zugát megismerd. A léleklátók is inkább érzékelnek, mint látnak. Neked is számos dolog üzen nap, mint nap, és csak nyitva kell tartani az érzékelésedahhoz, hogy akár mások lelkébe is beleláss. Sokszor az arckifejezéstől függetlenül tudjuk, hogy valakinek valami baja van: érzékeljük a kisugárzását. Ez pont olyan fajta érzékelés, mint a léleklátás: nem a szemünkkel tesszük, de teljesen biztosan „fogjuk az adást”.
 
Engedj ki, figyelj a saját jelzéseidre, rezgésedre, és sokkal tudatosabban leszel képes élni az életed. Az első lépés a bátorság: ha nem tetszik, amit találsz, ne tégy úgy, mintha nem láttál volna semmit, mert végül tényleg nem fogod látni. De ettől még ott van az összes magyarázat.