Az Acai az amazonasi őserdőkben előforduló pálmafajta. Bogyóterméséről híres, mely bogyó a tökéletes gyümölcsnek is nevezhető, mivel nagyon gazdag a következő tápanyagokban: aminosavak, létfontosságú zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. A gyümölcsök közül növényi tápanyag összetételében a legjobb antioxidáns.

Az Acai Berry egy áfonyafajta, Amerika egyik legkeresettebb fogyást segítő, természetes étrendkiegészítője lett, mivel sok mikrotápanyagot tartalmaz olyan komplex formában, amelyekhez hagyományos étrenddel nem jutnánk hozzá.
 
Dr. Bruce N. Ames amerikai biokémikus szerint az egyes mikrotápanyagoknak, elsősorban vitaminoknak és ásványi anyagoknak a hiánya elhízást okoz. Az elhízás a folyamatosan fennálló mikrotápanyag-hiány miatt fellépő éhségérzet következménye. Mivel a legtöbb étel kalóriákban gazdag, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben viszont szegény, ezért van az, hogy hiába eszünk sokat, testünk mégis "éhezik".
Az acai bogyó titka, hogy az áfonyák közt a legmagasabb mikrotápanyag-tartalommal bír. A gyümölcs hatalmas pálmákon nő az amazóniai esőerdőben, és olyan, mint egy lila üveggolyó vagy szőlő. Antioxidáns-tartalma többszöröse a nálunk ismert áfonyafajtáknak. Komplex formában pedig számos olyan tápanyagot tartalmaz, amit a hagyományos étrend nem.
 
Forrás: Szimpatika