Sokan szenvednek a fejfájástól, amit kiválthat egy időjárási front, az idegesség, vagy migrén. De a fejfájásra is van házi gyógymód, amit érdemes kipróbálni. Sokféle gyógymód és házi ellenszere van a fejfájásnak, amit mindenképp érdemes kipróbálni mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk. Ismerjünk meg néhány bevált házi fejfájás csökkentő módszert.

Sokan szenvednek a fejfájástól, amit kiválthat egy időjárási front, az idegesség, vagy migrén. De a fejfájásra is van házi gyógymód, amit érdemes kipróbálni.

 

Sokféle gyógymód és házi ellenszere van a fejfájásnak, amit mindenképp érdemes kipróbálni mielőtt a gyógyszeres üveghez nyúlunk. Ismerjünk meg néhány bevált házi fejfájás csökkentő módszert.

 

Gyógytea:

 

Feszítő fejfájás ellen a gyömbér tea igen hatékony. A gyömbér a fájdalomkeltő vegyültek termelődését csökkenti szervezetünkben. A kamilla, és a hársfavirág teanyugtató hatásúak, és oldják, a feszültséget ez által csökkentik a fájdalmat. A teához keverjünk össze:

 

250 ml vízhez: 1 kiskanál szárított gyömbért, kiskanál szárított kamillát, és egy kiskanál hársfavirágot. Az ebből főzött teát igyuk reggel és este.

 

 

Aromaterápia:

 

A levendula és a Majoranna relaxáló hatása közismert. áztassunk be egy törlőkendőt, csavarjuk ki, és tegyünk rá 5-5 csepp levendula és majoranna illóolajat. Feküdjünk le és tegyük a homlokunkra a kvízes illóolajos kendőt.

 

Levendula masszás: tegyünk a tenyerünkbe néhány csepp levendula illóolajat és masszírozzuk meg a halántékunkat.

 

 

Lábfürdő:

 

Fejfájás esetén engedjünk egy lavorba nagyon forró vízet, és tegyük bele lábunkat, majd a homlokunkra helyezzünk egy jeges vizes kendőt. A forró víz tágítja az ereket és fokozza a vérkeringést, a hideg borogatás pedig csökkenti a fájdalmat.

 

 

Gyömbér migrénre:

 

A migrénes fejfájás ellen keverjünk egy pohár vízbe porrá tört gyömbért és igyuk meg. A gyömbér gyulladás gátló és fájdalomcsillapító hatású.

 

Illóolajok:

 

Keverjünk össze egy kis levendula, vanília, és narancs olajt, és tegyük bele párologtató edénybe. Feküdjünk le egy ágyra és lélegezzük be az illóolajakat.

 

Forrás: Kertvarázs Magazin