2011.11.11. van, 11 óra 11 perc – hogy a végletekig fokozzuk a számmisztikai feszültséget. Körbenéztünk, hogy kik hogyan készülnek erre a napra, vagy otthon ülve rettegnek, hogy eljő a világvége. Persze – szerencsére – erre most sem kerül sor. Túléljük ezt a véget is, és elgondolkozhatunk azon, miképpen folytassuk az életünket. Változtatásokkal, vagy anélkül. De panaszra nincs okunk! Ez az évezred meglehetősen mozgalmasan indul!

Túléltük megint a világvégét… Vagy még ne kiabáljuk el? Még csak 2011.11.11. 11óra 11 van, amikor cikkünket élesítjük. Majd holnap reggel, amikor kiderül, hogy a holnapot is megéltük? Ám legyen! Minden esetre körbenéztünk a neten, hogy itthon hogyan is teszik emlékezetessé az emberek ezt a különleges, sok-sok egyest tartalmazó napot.
 
Tegyük legelőre a legismertebb, igazán félelmet keltő hírt a shaumbra honlapról:
 
2011 11.11 a dimenzióba lépés befejeződik Solara szerint:1992.01.11-2011.11.11
A legutóbbi 26000 éves létciklusa lejár a Földnek.
-Más források:2011.12.21; 2011.12.31, 2012.12.12; 2012.12.21 ,2003 02.19. (de mindenképpen)
 
Érdekes, bár nem túl sok hasznosságot tartalmaz az a felhívás, amely egy egész Földre kiterjedő kampányra szólít fel: vajon mit csinálnak az emberek szerte a világon ezen a napon? Ha kedved van, még a mai napon akár te is csatlakozhatsz hozzá! Nézd meg, miről szól!
 
Sokan misztikus napnak gondolják 2011. november 11-ét a sok 1-es miatt. Egy szervezet 2008 óta foglalkozik azzal, hogy a jeles dátumok alkalmával a világ összes országában megörökítik, hogy élnek ott az emberek.
 
Miközben az egész világ a most vasárnapra eső szeptember 11-i dátumra figyel (amiatt, mert a New York-i terrortámadások tízéves évfordulóján az USA újabb terrorfenyegetést kapott), egy szervezet inkább a misztikusan hangzó 2011.11.11-i napot vette célba. A One Day on Earth nevű szervezet 2008-ban indult és 2010-ben egyszer már indított egy akciót abból a célból, hogy megörökítsék 2010.10.10-én az emberek életét a Föld minden országában. Persze – ha utánaszámolunk – túl sokáig ezt a tevékenységet nem nagyon folytathatják, hiszen 2013-ban már ilyen számszaki együttállást nem találni a naptárban.
Idén ugyanaz a cél mint tavaly: a számtalan országból érkező videóra rögzített életképeket egy „teljes” filmetűddé komponálják, ahogy tavaly már megtették. A Techline.hu híradása szerint tehát idén is több ezer filmes örökít majd meg életképeket a világ minden országában 24 órán keresztül, amelyből azután összeáll az emberiség egy napjának története. A kezdeményezés emellett több ezer látványos fotót is „termel”, amelyek itt tekinthetők meg.
 
A tevékenység természetesen nem kizárólag önmagáért való. Az emberi összefogást, a környezetvédelemért, az éhínség felszámolásáért és hasonló jótékonysági célok eléréséért folytatott küzdelemre is fel kívánják hívni a segítséget, amelyben világszerte számos nagy médium és szponzor lesz segítségükre.
 
 
Mondj el nekünk valamit magadról és a téged körülvevő világról. Nekünk fontos a történeted, csatlakozz hozzánk 2011.11.11-én és nyomd meg a felvétel gombot! 2011. november 11. után fel kell töltened az általad készített filmet, fotót vagy hangfelvételt az internetre, ezekből készül majd három különleges projekt: egy fotókönyv, egy világzenei válogatás és egy dokumentumfilm. A három projektből befolyt összegek olyan segélyszervezetekhez kerülnek, amelyek segítenek elérni az emberiségnek elérni az ENSZ által kitűzött nyolc milleniumi fejlesztési célt.
 
Kövesd az 11Eleven Projectet a Facebookon és Twitteren, itt olvashatod a híreket a projektről. Majd 2011. november 11-én (11/11/11) kapd elő a számítógéped, a mobilod, a kamerád vagy a diktafononod és dokumentáld a nap általad fontosnak tartott részét a saját nyelveden. November 11. után küldd el az elkészült videót, fényképet vagy zenét. Az 11Eleven Project csapata a beérkezett anyagokból egy filmet fog létrehozni. Az így készült dokumentumfilmet pedig 2012. szeptember 21-én levetítik az ENSZ nemzetközi békenapján.
Global Voices partnere az 11Eleven Projectnek, segítünk tájékoztatni az ENSZ Milleniumi Fejlesztési Céljairól (MFC). 2011. november 11-én felkérjük a világ összes polgárát arra, hogy segítsen létrehozni egy közösen elkészített portrét az emberiségről: legyenek fényképek, filmek, hangfelvételek és blogbejegyzések erről a napról. Nem kell, hogy a milleniumi fejlesztési célokról szóljanak, az a fontos, hogy rólad szóljanak. Olvashatsz a  nyolc fejlesztési célról és a 2015-ig történő megvalósítás érdekében tett intézkedésekről a különkiadásaink oldalán [en].
Arra biztatunk mindenkit, hogy a milleniumi fejlesztési célokhoz kapcsolódóan írjon blogbejegyzést ebben a témában: „Azt szeretném, ha a világ ilyen lenne 100 év múlva”. A Milleniumi Fejlesztési Célok oldalunkra küldött visszajelzések [visszaping, trackback] alapján felvesszük az elkészült írásokat a listánkra. Csatlakozz hozzánk és ünnepeld az emberiséget 2011.11.11-én!
 
Van, ahol rendezvénnyel, különleges meditációkkal, beavatással ünneplik ezt a napot: SzívKapu – Lélek Eszencia Nap 2011.11.11-én, pénteken 10:00-16:30-ig. Íme!
Lépj be a szíved kapuján! Kapcsolódj újra Lelked Eszenciájával és éld meg a belső fényed ragyogását az életed minden területén.
A Lélek Eszencia Nap előadásai során szó lesz a felemelkedés folyamatáról, 2012 szerepéről és a várható változásokról, megismerkedhetsz és technikákat tanulhatsz a lélek eszenciáddal való kapcsolódáshoz, az Igaz Önvalódban való élet megteremtéséhez, megéléshez és módszereket kapsz arra, hogyan transzformálhatod a fájdalomtested és engedheted meg az Öröm-Testedben való létezésed. Mindezeket személyes és gyakorlati szinten tapasztalhatod meg a dinamikus meditációs program segítségével.
10:00-10:45: Első Előadás2012 – Új Ég – Új Föld és a Felemelkedés Folyamata, avagy átlépés az Aranykorba
11:00-11:30: Meditáció: Belépés a SzívKapun – Teremtés a  Szív Szakrális Terében
Világunk jellemzően az elme általi teremtést ismeri és követi. Létezik azonban egy tisztább, árnyék nélküli teremtési mód, mely a szívünk szakrális terén keresztüli teremtés útja. A szívünkkel teremtve a Lelkünk Eszenciájával kapcsolódunk és a legmagasabb frekvencián vagyunk képesek teremteni. Ez az egység teremtés útja, hiszen túlmutat az elme kettősségben való teremtésén. A meditáció végén megismered a beavatási utad, melyet erre az életre választottál.
11:45-13:30: Második ElőadásSzívKapu – Lélek Eszencia – hagyd, hogy a belső fényed átragyogja az életed!
“Az Igaz Egyek a Szívük Tudását követik mindenkor. Tudják, hogy mindig a MEGFELELŐ HELYEN vannak a MEGFELELŐ IDŐBEN, még akkor is, ha az éppen nem úgy tűnik. Az Igaz Egyek már elengedték minden elvárásukat azzal kapcsolatban, hogy milyennek kell lennie az életnek, és milyennek nem. Magukhoz ölelik az Ismeretlent. Az Igaz Egyeknek nincs szükségük arra, hogy valamilyen látszatot keltsenek, és arra sem, hogy játékokat játszanak. Az Igaz Életet élő Igaz Egyeknek nincs szükségük arra, hogy valakit elcsábítsanak, és arra sem hogy valamire vadásszanak. Megtestesítik a TISZTA SZÍV SZERETETET, és természetes felhatalmazottságot sugároznak. Az Igaz Egyek igazi emberi lények, akik őszintén és Szeretetben élnek, integráltak és nyitottak. A Szolgálat Mesterei, és amint teljesen kilépnek, természetükké válik az, hogy Kulcsok.” Solara, www.nvisible.com
Az előadás célja utat mutatni arra, hogy bármi is történjék a Földön a közeljövőben Te önmagad lehess és a saját utadat járhasd, a szabad akaratod szerinti életet élhesd. Az alábbi kérdéseket járom körül:
·     Mi a Lélek Eszencia? Mit jelent valójában az Ön-meg-Valósítás folyamata?

·   Hogyan ismerheted fel a saját lelked eszenciáját és hogyan kapcsolódhatsz vele? (gyakorlati technikák)
 

·      A SzívKapu és a szív üzenete

 

·      Mire születtél? Hogyan ismerheted fel a küldetésed? Mi lehet az életcélod?

 

·       Hogyan alakíthatod a Lélek Eszenciádnak megfelelően az életed?

 

·        Hogyan ismerheted fel a Valódi Hivatásodat?

 

·         Az út a fájdalomtest felismerésétől az Öröm-Test építésig
 
Egy érdekes hír Koreából, ahol különösen nagy jelentőséget tulajdonítanak a sok egyest tartalmazó napnak. Egyes orvosi állítások szerint ma a világcsúcsot fognak dönteni a kóreai nőgyógyászok császármetszésben, mert minden kismama majd ezen a napon akarja megszülni magzatát. Holnapra kiderül, hogy így volt-e!
 
Dél-Koreában különösen nagy jelentőséget szentelnek a dátumoknak és úgy egyébként a számoknak. Az ’1′-es szám számukra a sikert jelenti. Már nincs is oly távol a – kétség kívül – legtöbb egyest tartalmazó szám: 2011.11.11. Nagyon sok koreai házaspár ‘dolgozik’ azon, hogy gyermekük pont ezen a misztikus napon szülessen. A születési dátum egyértelműen megjelenik a koreai társadalombiztosítási számban, így az igazán szerencsés gyermekek esetében a KSSN-ben ott lesz a csupa egyes tag, ami kiegészül hárommal a fiúk és néggyel a lányok esetén. A nyugati civilizációkkal ellentétben a KSSN szintén sokkal nagyobb szerepet játszik a koreaiak életében, mint az azonos funkciójú azonosító pl. Európában. Vajon mennyi olvasója lehet a blognak, akik tudják fejből a TB vagy az adószámukat? Dél-Koreában a KSSN egyetemes azonosító, melyet a netcafektól kezdte a kedvenc játékokon keresztül a közösségi fórumokon is kötelezően használni kell. Ott nem menő annyira TROLLkodni, hiszen minden cselekedeted mögött ott van a valódi éned/azonosítód.
A játékvilágban is nagyon komolyan veszik a számmisztikát és az ’1′-es szám siker vonzatát. Az Aion pl. 2008. november 11-én (111108) jelent meg. A TERA nem is oly régen 2011.01.11-én (110111). Már most tudjuk, hogy az Archeage és a Blade&Soul Open Betáját is novemberre tervezik, ami ha valóban sikerül, akkor szinte biztos, hogy november 11-re fog esni (111111). Koreában a legtöbb játék gyakorlatilag az OBT-vel indul, tehát a legtöbb esetben ezt tekintik hivatalos start dátumnak.
 
A XI. kerületben különleges túrával köszöntik a napot az alábbi útvonalon: (akár még csatlakozhatsz is hozzá):11 kilométeres túra a XI. kerületben 2011. 11. 11-én:
Gazdagréti lakótelep - Rupp-hegy - Lidérc utca - Márton Áron tér - Ugató-szikla - Sas-hegy déli oldala - Feneketlen-tó - Gellért-hegy -Sziklatemplom - Szent Gellért tér
Rajt: Gazdagréti lakótelep, autóbusz-végállomás
Cél: Szent Gellért tér, díszkút
Indítás: 20:11 óra Nevezési díj: 100 Ft/fõ Táv (térképen): 11 km Szint (térképen): 280 m Szintidõ: 3 óra MTSZ pontszám: MTSZ 22 pont MSTSZ pontszám: E13/4
Emléklap Kitûzõ  Ivóvíz a célnál
Egyszeri rendezésű túra, a célba este 11 óra 11 percre kell beérni!
És a Class FM is Sebestyén Balázs vezetésével ennek a napnak, a nap misztikumának szenteni az adását: Sebestyén Balázsék megváltoztatják valaki életét

2011. 11. 11-én új életet kezdhet egy szerencsés Class FM hallgató

Mágikus szám a 11-es, a nagy horderejű változásokkal hozzák összefüggésbe. Tudja ezt jól Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani is, nem véletlenül időzítették legújabb meglepetésüket 2011. 11. hó 11-re, amikor segítségükkel gyökeresen megváltozik egy szerencsés hallgató élete.

Lakás 1111 napra, vadonatúj autó egy évre elegendő üzemanyaggal, biztosítás a lakásra és az autóra, egy félmilliót érő vásárlási utalvány egy elektronikai cég jóvoltából és egy kétszemélyes két hetes egyiptomi utazás Hurghadaba. Ezekhez az álomnyereményekhez juttatják egy mázlista hallgatójukat a Class FM reggeli show-jának műsorvezetői. Mindehhez nem kell mást tenni, mint kilátogatni november 11-én a Műjégpályára, ahol a srácok a Monster Energy Fridge Fesztivál helyszínén állítják fel üvegstúdiójukat, hogy a víz, a föld és a levegő után a jeges terepet is meghódítsák.

"Annyi mindent kaptunk már hallgatóinktól az országjáró turnéink alatt, hogy a fiúkkal arra az elhatározásra jutottunk, illő volna meghálálni nekik. Bárki, aki 2011. november 11-én kijön a Műjégpályára, egy sorszámmal ellátott karszalagot kap, és ha szerencséje van, az ő számát sorsoljuk ki 11 óra 11 perckor. Ráadásul az első 111 látogató közül három ember egy-egy értékes gyémántot kap. Biztosan sok hölgy jön ki emiatt, hiszen ahogy már Marilyn Monroe is megénekelte, a gyémántok a nők legjobb barátai." mondta nevetve Rákóczi Feri.

"Örülök, hogy a leghallgatottabb rádióként ilyen óriási nyereményt tudunk valakinek odaajándékozni, akinek ráadásul még csak egy valóságshow-t sem kell végigküzdenie. A mágikus dátum miatt kicsit izgulunk, de jó buli lesz, már nagyon várjuk!" tette hozzá mosolyogva a Morning Show műsorvezetője.

2011. november 11-e különleges dátum lesz, Balázs, Feri és Jani gondoskodnak róla. A mesés nyeremények mellett ugyanis aznap hosszabb műsoridőben ontják majd a poénokat. A fiúk reggel 6:00 és 11:30 között lesznek hallhatók. A helyszínen az X-Faktor sztárjai fokozzák a hangulatot.

2011. 11. 11. új időszámítás kezdete…

 
 
Remélem mindenki szórakozva és boldogan élte túl ezt a napot is!
 

– eszme –